Američka vlada finansiraće opremu za grejanje školske zgrade u prigradskom naselju Poljska Ržana, a vrednost radova je oko 10.000 dolara, izjavio je zamenik predsednika Skupštine opštine Pirot Sreten Savov.


Za oko 10.000 dolara biće kupljena oprema za školsku kotlarnicu i sav materijal za grejanje. Radove na uvođenju grejanja finansiraće opština Pirot – kazao je Savov.

Savov je rekao da će to biti nastavak prošlogodišnje kompletne obnove i dogradnje te seoske škole koju je finansiralo Ministarstvo odbrane SAD preko američke ambasade u Beogradu.

Obnova škole u Poljskoj Ržani koštala je 75.000 dolara, a kako je Savov rekao, uvođenjem grejanja biće ispunjeno obećanje ambasadorke SAD Meri Vorlik koja je u novembru prošle godine posetila Pirot i najavila taj poduhvat.

– Istureno odeljenje pirotske Osnovne škole „8. septembar“ u Poljskoj Ržani pohađa oko 50 učenika, uključujući i decu iz predškolske grupe, a grejanje će biti uvedeno tokom školskog raspusta – rekao je Savov.

Preko Američke agencije za međunarodnu saradnju (USAID), SAD su prošle godine obezbedile 52.000 dolara podrške za Zadrugu za izradu ćilima i suvenira „Damsko srce“, a za podsticaj ekonomskom razvoju opština (MEGA) uloženo je 97.000 dolara u razvoj infrastrukture industrijske zone u Pirotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari