Funkcioneri lokalne samouprave posetili su izvođače radova na izgradnji prve faze kišnog kolektora od Brežanskog kanala u dužini od 353 metra. Delegaciju lokalne samouprave predvodili su gradonačelnik Miodrag Milosavljević i predsednik Skupštine grada Miomir Ilić.


Po rečima direktora Javnog preduzeca Direkcija za izgradnju grada Požarevca, Miodraga Stojkovića, vrednost ovih radova je 12 miliona 944 hiljada dinara, dok je izvođač preduzeće „Du integral“ iz Smedereva. – Za realizaciju ovog projekta novčana sredstva obezbedio je budžetski Fond za zaštitu životne sredine grada. Kada bi se radio ceo kišni kolektor – od Brežanskog kanala do Autobuske stanice (2 hiljade 796 metara), vrednost radova iznosila bi oko 120 miliona dinara.

Priprema se i dokumentacija za realizaciju druge faze izgradnje kišnog kolektora, od zabelske pruge do ulice Čede Vasovića. Očekujemo da ćemo građevinsku dozvolu dobiti što pre kako bismo započeli sa izvođenjem radova, koji će, nadam se, biti završeni naredne godine.

Prilikom izgradnje prve faze kišnog kolektora, izvođači će imati problema ali, s obzirom na njihovu izverziranost u poslu, nadam se da će ovaj projekat realizovati kvalitetno i na vreme. Inače, prečnik cevi koje će se naći u Brežanskom kanalu je F1600, odnosno 160 centimetra, istakao je Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari