Za izbore 20 posmatrača Parlamentarne skupštine Saveta Evrope 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/EV)

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas s delegacijom pretposmatračke misije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) koja boravi u zvaničnoj poseti Srbiji i izrazio je spremnost i otvorenost za saradnju sa predstavnicima PSSE u svim fazama izbornog procesa.

Dačić je podsetio da je Narodna skupština, u skladu sa uobičajenom praksom, uputila pozive svim zainteresovanim međunarodnim organizacijama za slanje posmatračkih misija koje bi nadgledale izborni proces u Srbiji, saopštila je Skupština Srbije.

Kako se navodi, Dačić je upoznao članove misije sa međustranačkim dijalogom, u kojem je zajedno sa predstavnicima Evropskog parlamenta posredovao i rezultatima koji su tom prilikom postignuti u cilju unapređenja izbornog procesa.

Petočlana misija, u kojoj su predstavnici različitih političkih opcija iz Poljske, Nemačke, Austrije, Francuske i Italije, istakli su da je ovo prva poseta Srbiji tokom izbornog procesa koja ima za cilj upoznavanje situacije na terenu, da će do održavanja izbora biti još poseta, kao i da će na sam danizbora u Srbiji boraviti oko 20 posmatrača iz PSSE.

Članovi misije su informisali predsednika Narodne skupštine da su tokom posete imali sastanke sa predstavnicima političkih partija, kao i sa predstavnicima medija i civilnog sektora, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari