Za krov nad glavom: U toku je pokušaj iseljenja devet radničkih porodica iz smeštaja na Slanačkom putu (VIDEO) 1Foto: FB/Za krov nad glavom

Organizacija Za krov nad glavom saopštila je da je u toku pokušaj iseljenja devet porodica bivših radnika i radnica preduzeća IMG Trudbenik iz smeštaja na Slanačkom putu 51.

“Radničke porodice iseljava izvršitelj Ratko Vidović za račun kupca imovine IMG Trudbenika u stečajnom postupku, firme Redwood Realestate. Oni su u procesu tuženja jer nisu dobili ni otpremnine ni drugo stambeno rešenje. Umesto toga privatizacioni profiteri koriste pogodnosti izvršnog postupka da ljude po kratkom postupku izbace na ulicu. Rešenje o izvršenju je čak napisano tako kao da tu ne žive ljudi, već je u pitanju prazan objekat koji kupac treba da preuzme“, navode u saopštenju.

Dodaju da je izvršitelj poslao policiju na lice mesta dva sata pre izvršenja koje je zakazano za 10 sati da solidarni građani ne bi mogli da uđu u objekat.

Podsetimo, juče je, kako je objavila ova organizacija, iz svog stana u Sarajevskoj ulici „mučki i nenajavljeno“ iseljen penzioner Ljubiša Ćirić (83). Njega je uz pomoć policije iselila javna izvršiteljka Mirjana Dimitrijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari