Ove godine žitelji Požarevca koji odluče da leto provedu u svom gradu moći će da uživaju u obilju kulturnih događaja koje su pripremili zaposleni u Centru za kulturu. U bogatoj lepezi kulturnih dešavanja ima ponuda za svačiji ukus, počev od pozorišnih predstava za decu na otvorenoj pozornici, filmskih projekcija, promocija knjiga, koncerata zabavne i narodne muzike, nastupa rok grupa…

Svake veči biće ponuđen po neki kulturni sadržaj koji će se odvijati na tri punkta, letnjoj sceni Centra za kulturu, na Gradskom trgu i u ergeli Ljubičevo. Ukupno će tokom ovog leta biti organizovano više od četrdesetak raznih kulturnih događanja. Direktor Centra za kulturu Aleksandar Lukić kaže da će za ove manifestacije biti potrošeno 1,5 miliona dinara.

– Pored 500.000 dinara koje nam je deodelio grad iz bužeta mi smo iz sopstvenih sredstava obezbedili još milion dinara i naši građani će tokom ovog leta imati priliku da uživaju u raznovrsdnim dešavanjima jer smo pripremili gostovanja sjajnih muzičkih grupa, pozorišnih ansambala, promocije knjiga i filmske prestave. Po prvi put kulturna dešavanja organizujemo i u ergeli „Ljubičevo“ i tamo je već bio koncert grupe“Garavi sokak“ kome je prisustvovalo oko dve hiljade ljudi. Pokazalo se da ljudi vole taj ambijent i zato će ove godine u avgustu u Ljubičevu biti i etno koncert Stupova. Ove godine manifestacije u okviru klturnog leta počeli smo ranije i već ove subote i nedelje imamo u Kličevcu Republičku smotru folklornih ansambala sela Srbije. Program u julu započinjemo na Gradskom trgu koncertom Marčela i Iskaza, pa sledi monodrama „Odbrana Sokratova“, te koncert tamburfaša „Kovinski bećari“, predstava za decu „Baba Jelina klupa“, nastup grupe „Kal“ u Ljubičevu, monodrama „Kabares, kabareji“ Zijaha Sokolovića, predstava Favi teatra „Francuska snaja“, koncert Two bags bluesman s band“, promocija knjiga iz edicije „Braničevo“ i mnogi drugi sadržaji, ističe direktor Centra za kulturu Aleksandar Lukić.

Za ljubitelje filma svake srede na letnjoj pozornici organizuju se besplatne filmske projekcije a bogat i raznovrstan program Požarevljane očekuje i u avgustu. Mališani će moći da vide predstavu „Zec i kornjača“ Umetničkog atekjea Ars Longa, a odrasli muzičko poetski kabare „Da, to su bili dani“ Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića dok će grupa Guybrush treepwood &gosti prirediti rok koncert. Polovinom avgusta u porti manastira Sestroljin biće priređena kulturno duhovna manifestacija Sestroljinski dani Preobraženja“. AleksansdarLukić naglašava da u istoriji Požarevca do sada nije pripremljen ovako bogat program kulturnih dešavanja koji je veoma raznvrstan i namenjen svim generacijama jer će se,po njegovim rečima, svakodnevno u proseku realizovati 1,5 programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari