Direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju dr Tomislav Jeremić je nedavno dobio opštinsku nagradu „3. januar“ i odrekao se novčanog dijela, koji je iznosio 2.200 evra, u korist Centra za pomoć djeci i porodici i Centra za djecu sa posebnim potrebama „Tisa“. Od sredstava koja je poklonio dr Jeremić, Centar za pomoć djeci i porodici kupio je kompjuter, lap-top, štampač i zvučnike.


-Nagrade prijaju i izazivaju. Ali kada dolaze od zavičaja, od svojih sugrađana, onda je to prijatnost i obaveza još veća. Kada dolaze od svog rodnog grada, onda je to najteže i najdraže priznanje za čovjeka. Jer, u Crnoj Gori se kaže: „Kako te kuća prati, tako te i selo prima“. Mislim da je ovaj grad mene, koji sam rođen ovdje, odrastao, radim 30 godina kao ljekar opšte prakse, specijalista i direktor Opšte bolnice, primio sa najvećim priznanjem – nagradom ‘3. januar“, kaže dr Jeremić. U ime opštine, kao osnivača Centra za pomoć djeci i porodici, Jeremiću se zahvalio predsjednik Skupštine Refik Bojadžić, koji je rekao da ovaj gest pokazao da je najveće opštinsko priznanje došlo u prave ruke.

– Međutim, ovo je i gest koji obavezuje Centar da u narednom periodu učini sve da ostvari svoju misiju. Mislim da je veliki broj naših sugrađana prepoznao značaj i ulogu ovog Centra i da bi u narednom periodu trebalo raditi na tome da uloga ove institucije još više dobije na značaju i da djeci koja se nađu u stanju potrebe i rizika bude na usluzi i da ih usmjeri na pravi put, što je osnovni cilj i misija ovog Centra, rekao je Bojadžić. Koordinatorka Centra Vesna Pavićević dodala da se radnici ove ustanove trude da stvore uslove da djeca budu zaštićena od bilo kog oblika nejednakosti, da djeca koja su žrtve nasilja, koja su u sukobu sa zakonom budu zaštićena, da im se pruži adekvatna pomoć i podrška.

– Kada smo radili kampanju „Borba protiv nasilja nad djecom“, u kojoj smo edukovali više od 2.000 djece iz osnovnih škola sa teritorije Bijelog Polja, bili smo prinuđeni da pozajmljujemo opremu kako bismo djeci prikazivali video prezentacije. Zbog toga smo sredstva koja nam je poklonio dr Jeremić upotrijebili za kupovinu nove kompjuterske opreme, kazala je Pavićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari