Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić najavio je juče u Sremskoj Mitrovici dodatnih 200 miliona dinara iz budžeta koje će do kraja godine vojvođanske opštine moći da iskoriste konkurišući za revitalizaciju i saniranje objekata za bavljenje masovnim i školskim sportom.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić najavio je juče u Sremskoj Mitrovici dodatnih 200 miliona dinara iz budžeta koje će do kraja godine vojvođanske opštine moći da iskoriste konkurišući za revitalizaciju i saniranje objekata za bavljenje masovnim i školskim sportom. On je otvorio obnovljeno sportsko igralište u područnom odeljenju OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Šašincima i novi sportski teren u OŠ Jovan Jovnović Zmaj u Sremskoj Mitrovici, takođe izgrađen sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport.

Na Letenci sportski centar

Posetu Sremskoj Mitrovici direktor Pokrajinskog zavoda za sport Nebojša Vujkov iskoristio je da zvanično saopšti da su vlasnička prava nad Letenkom prešla s Republike na ovaj zavod.

– U saradnji s Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, krenućemo u temeljnu rekonstrukciju, pa u ovom poslu očekujemo i pomoć opštine Sremska Mitrovica. Letenka će dobiti fantastične reprezentativne objekte kakvih danas nema u našem okruženju, kaže Vujkov i dodaje da značajnim ulaganjima Letenka treba da postane vrhunski sportski centar sa idealnim uslovima za treninge i bavljenje sportom koji će privući i sportiste ne samo Srbije i Vojvodine već iz celog sveta.

– Razvoj školskog sporta je jedan od prioriteta opštinske Uprave za sport s ciljem da se svakom detetu, bez obzira da li živi u gradu ili selu, obezbede uslovi da se bavi sportom, kako u školi, tako i van nastave, rečeno je na ovom sastanku. Predsednik SO Aleksandar Prodanović je s tim u vezi naglasio da će već naredne godine u Manđelosu, Šašincima i Ravnju početi izgradnja novih fiskulturnih sala, sredstvima pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja, a Sremska Mitrovica će kvalitetnim projektima konkurisati i za dodatna sredstva iz Pokrajinskog sekretarijata, ali i kod Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.
Razgovorima u Skupštini opštine prisustvovali su i mladi mitrovački sportisti, sadašnji državni prvaci u atletici i kajaku, juniori atletskih klubova Srem i Val.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari