„Do boljeg standarda u Srbiji i više radnih mesta doći ćemo samo uz trud, rad i veću transparentnost u privredi i političkom životu. Postoji jaka volja da se u našoj zemlji napravi preokret, ali trebaće još mnogo više znoja da bi se ekonomija Srbije, ali i RTB-a Bor, dovela na svetski nivo.

Pre šest godina, kada sam došao na čelo borske kompanije, rekao sam radnicima da nema otpuštanja, ali ni opuštanja, tako da je mnogo truda u međuvremenu uloženo i znoja proliveno da bi se ovo visoko priznanje zaslužilo – smatra generalni direktor borskog kombinata bakra Blagoje Spaskovski, dobitnik republičkog priznanja „najbolji strateški menadžment“. Prvi čovek RTB Bor nagrađen je, kako to stoji u obrazloženju za nominaciju, zbog „rezultata njegovih poslovnih poteza koji su RTB Bor učinili uspešnom i odgovornom kompanijom“. Nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“, koja nosi ime po velikom srpskom zadužbinara i dobrotvoru, dobila su 22 istaknuta pojedinca, kompanije i ustanove koji su svojim radom i stvaralaštvom obeležili proteklu godinu. Među laureatima su ministar privrede u tehničkoj vladi Igor Mirović, ambasadori SAD Majkl Kirbi i Azerbejdžana Edar Hasanov, jedan od najcenjenijih srpskih hirurga, akademik Zoran Krivokapić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, članica borda direktora Fondacije „Novak Đoković“ Dijana Đoković, vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić, predsednik RPK Zaječar Dejan Tošić, režiser Emir Kusturica, glumica Mira Banjac, atletičarka Ivana Španović.

Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ dodeljuje se od 2000. godine u okviru projekta „Put ka vrhu“. Nosioci projekta koji ima za cilj da afirmiše privredno stvaralaštvo, preduzetničku kulturu i društvene vrednosti u Srbiji jesu novosadska agencija „Medija invent“, univerziteti u Novom Sadu i privredne komore u zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari