Ministartvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije i opština Golubac potpisali su sporazum o ustupanju računarske opreme za potrebe realizacije projekta „Modernizacija lokalnih samouprava“ koji finansira ovo Ministarstvo. Vrednost ove opreme je oko 434.000 dinara.

– Sporazum koji smo potpisali sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu o nabavci pet računara i prateći server za potrebe formiranih matičnih područja u devet naselja gde postoje mesne kancelarije, naš je korak ka unapređenju Opštinske uprave i elektronsko postavljanje matičnih knjiga i njihovo povezivanje sa opštinom Golubac, kao i sa ostalim mestima u Srbiji. Kada ovaj program umrežavanja bude završen naši građani će moći da dobiju tražena dokumenta na jednom mestu – kaže Zoran Pajkić, predsednik opštine Golubac.

Ova podunavska opština sa Kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Republike Srbije potpisala je ugovor i o finansiranju izrade projekta druge faze za ulicu u naselju Parlog kao i pešačke staze u ulici Vuka Karadžića vrednog od oko 800.000 dinara.

– Ta sredstva su namenjena za izradu projekta za modernizaciju ove saobraćajnice i postavljanje trotoara kako bi se stvorili bezbednosni uslovi za pešake. Ova saobraćajnica koja vodi prema naselju Maleševo i manastiru Tuman je dosta prometna kada je u pitanju saobraćaj, pa izgradnjom pešačke staze želimo da naši građani budu bezbedni kada se kreću ovom ulicom. Do kraja ove godine uradićemo ovaj projekat, a već u narednoj godini počećemo i sa njegovom realizacijom, postavljanjem asfalta u ulici u Parlogu kao i izgradnjom trotoara – dodao je predsednik opštine Golubac Zoran Pajkić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari