Požarevljani i predstavnici lokalne samouprave Litijom ulicama grada, u nedelju 12. juna, obeležili su gradsku slavu – Svetu Trojicu.


Gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević, obraćajući se prisutnima, na akademiji pre slave, podsetio je na istorijat proslavljanja Trojice u Požarevcu sa motivom napretka, dobrobiti zajednice, održavanja kolektivne svesti i ostvarivanja zajedništva i zajedničkog života.

– Svakodnevno, vršeći odgovorno svoje funkcije, pokazujemo da nam je prioritet čovek i da brinemo o našim sugrađanima. Pružanjem materijalne pomoći kod vantelesne oplodnje, davanjem četrdeset hiljada dinara za svako prvorođeno dete, izgradnjom novih vrtića, uređenjem škola, izgradnjom fiskulturnih sala i sportskih terena, stipendiranjem studenata u zemlji i inostranstvu…

Ove godine nagrade za ostvarene izvanredne rezultate i dostignuća dobili su: Ljiljana Milošević, dugogodišnja aktivistkinja Crvenog krsta u Požarevcu, učesnica mnogobrojnih humanitarnih i socijalnih akcija i događaja koja je umnogome doprinela zavidnim rezultatima koje požarevački Crveni krst ostvaruje na svim poljima rada, Slobodan Stančić-Purika, violinista, nekada član omladinske filharmonije RTV Beograd a zatim član narodnog orkestra RTV Sarajevo gde je od 2002. godine prva violina FTV Sarajevo. Nagradu je dobio i Milić Jovanović, zamenik predsednika Skupštine, za doprinos u urbanizaciji naselja Ljubičevo i realizaciji prve faze turističko-rekreativnog centra u Ljubičevu po projektu Saobraćajnog instituta CIP kao i Aleksandar Janković, arhitekta koji je projektovao brojne objekte u Požarevcu, među kojima je i carski šator Požarevačkog mira kao i više crkava u Braničevskom okrugu. Član je gradske komisije za planove. Povelja je dodeljena Rukometnom klubu „Rudar“ iz Kostolca za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari