U selu Klinovac u bujanovačkoj opštini juče su i zvanično počeli radovi na izgradnji sistema za vodosnabdevanje Kreševica – Klinovac u koji će Vlada Srbije preko Koordinacionog tela za jug Republike uložiti 48 miliona dinara, čime će biti rešen problem snabdevanja vodom za 1.300 stanovnika ovih sela.

U selu Klinovac u bujanovačkoj opštini juče su i zvanično počeli radovi na izgradnji sistema za vodosnabdevanje Kreševica – Klinovac u koji će Vlada Srbije preko Koordinacionog tela za jug Republike uložiti 48 miliona dinara, čime će biti rešen problem snabdevanja vodom za 1.300 stanovnika ovih sela. Početak radova označio je na svečanosti predsednik Koordinacionog tela Rasim Ljajić u prisustvu čelnika lokalne samouprave opštine Bujanovac i Instituta „Jaroslav Černi“. Rok za završetak radova na ovom projektu određen je za početak juna ove godine.
– Suvišno je pričati šta danas ljudima znače infrastrukturni projekti kao što su voda, struja i saobraćajnice. Zbog toga hoću da podsetim na obavezu da ovaj posao završite u predviđenom roku – poručio je Ljajić, naglašavajući pri tom da je ovo pomoć koja je namenjena Srbima, u skladu sa odlukom Vlade Srbije o ravnomernoj raspodeli sredstava iz državnog budžeta.
Predsednik Koordinacionog tela za tri opštine juga Srbije naglasio je da je ovogodišnji budžet za projekte u tri opštine juga Srbije 310 miliona dinara, kao da će ovim sredstvima biti dodata i sredstva iz NIP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari