Za Novu godinu na niškom trgu najverovatnije Haris Džinović i sigurno “gradske snage” 1Foto: Vesna Torović

Na centralnom trgu u Nišu u novogodišnjoj noći građane će najverovatnije zabavljati folk pevač Haris Džinović, a nastupiće i “niške snage”.

Niški kulturni centar je tek 14. decembra raspisao javnu nabavku “na koju se zakon ne primenjuje” u kojoj se navodi da će izabrani ponuđač morati da “organizuje nastup samostalnog umetnika Harisa Džinovića na Trgu kralja Milana 31. decembra 2022. i 1. januara 2023, u periodu od  23.30  do 1.30 časova“.

U javnoj nabavci piše da će ovom umetniku biti plaćeni „troškovi dolaska, smeštaja i ishrane“, ali se ne navodi novčani iznos koji će se za tu namenu izdvojiti.

„Plaćanje se vrši 100 odsto avansno do 31. decembra 2022. godine“, navedeno je u tekstu nabavke.

U njoj se dodaje da će se razmatrati samo ponude koje stignu najkasnije danas 16. decembra do 14 časova.

Gradska većnica zadužena za oblast kulture Adriana Anastasov prethodno je kazala lokalnim medijima da će u organizaciji dočeka Nove godine na gradskim ulicama učestvovati i “niške snage”.

“Osim večernjeg, biće i dnevnog programa za decu i odrasle i oni će trajati više dana. Program će početi 24. decembra i biće organizovan svakog dana od 12 do 20 časova. U obeležavanje novogodišnjih dana biće uključeni niški bendovi, udruženja, didžejevi, dečiji horovi, plesne grupe”, rekla je ona.

Anastasov je kazala da će se učesnici i satnica novogodišnjeg koncerta na trgu, kao i novogodišnjih dnevnih događaja objaviti sledeće sedmice.

Prethodnih godina Nišlijama i njihovim gostima saopštavano je ranije tokom decembra ko će ih od muzičara zabavljati na trgu.

U Niš za novogodišnje praznike dolaze posetioci iz okolnih gradova, kao i iz Bugarske i Severne Makedonije.

 Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom  linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari