Snežana Samardžić Marković, ministarka omladine i sporta u Vladi Republike Srbije i Slaviša Purić, predsednik opštine Nova Varoš, potpisali su ugovor o partnerstvu na realizaciji projekta pod nazivom „Omladinski centar – akcija za mlade“, kojim će nedavno otvorena Kancelarija za mlade u gradu pod Zlatarom biti finansijski podržana sa 360.000 dinara.

– Projekat podrazumeva otvaranje Omladinskog centra, u okviru kojeg će se mladi podsticati da aktivnije učestvuju u društvenom životu opštine, izradi različitih razvojnih programa, organizovanju likovnih kolonija, kurseva stranih jezika, muzičkih i ostalih kulturnih događaja, ali i da se značajnije angažuju u lokalnoj politici – kaže Bojan Lešović, koordinator novovaroške Kancelarije za mlade.

Lešović ističe da će realizacija projekta, čija bi implementacija trebalo da traje šest meseci, obuhvatati dve faze. Prva podrazumeva opremanje prostorija i nabavku računara i ostale kompjuterske opreme, a druga održavanje različitih edukativnih programa za mlade, u koje će biti ukučeno šest grupa od po dvadesetak novovaroških omladinaca.

Ovo je prvi projekat kojim je ovdašnja Kancelarija za mlade konkurisala za donatorska sredstva, a to će uskoro učiniti i kandidujući svoj program za učešće na javnom pozivu Fonda za učešće građana, koji sprovodi Program razvoja opština Jugozapadne Srbije (PRO). U ponedeljak 1. decembra je, inače, u organizaciji ove kancelarije, prvi put u našem gradu nizom aktivnosti obeležen Svetski dan borbe protiv side. Aktivisti Kancelarije za mlade organizovali su tim povodom izložbu likovnih radova za srednjoškolce na temu AIDS, takmičenja u ženskom rukometu, odbojci i košarci, promociju Savetovališta za mlade, koje radi pri ovdašnjem Domu zdravlja, predavanje o sidi, dok je u Domu kulture priređen umetnički program u kome su učestvovali novovaroške dens grupe, muzička radionica Gimnazije „Pivo Karamatijević“, plesna grupa Atraktiv i gradski Folklorni ansambl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari