Prema zvaničnim podacima Policijske uprave u Vranju u poslednjih nekoliko dana na području tri opštine u Pčinjskom okrugu zabeležena su tri smrtna slučaja i jedna teška nesreća. Najpre je na Šapranačkom groblju u Vranju tokom vikenda pronađeno beživotno telo D. P. (30).

Pretpostavlja se da je reč o narkomanu koji je preminuo usled prekomerne doze droge, što bi trebalo da potvrdi i obdukcioni nalaz.

Potom se u Bujanovcu dogodila nesreća u kojoj je usled pada sa višespratnog objekta u izgradnji život izgubio S. A. (55). Istraga treba da utvrdi uzroke nesreće, do koje je došlo po svoj prilici usled nepažnje.

Kasno uveče u subotu na Železničkoj stanici u Vranju nepoznatu osobu pregazio međunarodni voz koji saobraća na relaciji Skoplje-Beograd. Identitet poginulog nije saopšten, a železnički saobraćaj na ovom delu magistralne pruge bio je u višečasovnom prekidu. Prema iskazu mašinovođe, datom istražnim organima, on je uočio nepoznatog muškarca na pruzi na oko osamdeset metara, ali iako je kočio, nije uspeo da spreči nesreću. Prvi podaci iz istrage govore da je najverovatnije u pitanju samoubistvo.

Vranjanka S.A. (18) teško je povređena kada je tokom vikenda pala pod još nerazjašnjenim okolnostima, sa trećeg sprata zgrade u centru Vranja na krov kafića „Kopakabana“. S.A. je iz Zdravstvenog centra Vranje sa povredama opasnim po život prebačena na odeljenje neurohirurgije Kliničkog centra u Nišu. Nemaskirani čovek srednjih godina ušao je pre dva dana u večernjim satima u Market „Ljubisavljević“ u Vranju i nasilno iz kase uzeo 10.000 dinara. Kada je prodavačica Smilja K. pokušala da ga spreči da pobegne, razbojnik ju je odgurnuo i rukom više puta udario po glavi.

– Razbojnik je prema opisu prodavačice mršave konstitucije i bio je obučen u trenericu, a od prodavačice smo dobili i još neke podatke koji nas mogu dovesti do počinioca – kaže Dragan Stamenković, portparol vranjske policije i dodaje da razbojnik nije nosio kapu, niti bilo šta na glavi. Prodavačica Smilja K. je u šoku i sa lakšim povredama hospitalizovana u vranjskoj bolnici. Radnik „Kondive“ Dragomir A. (32) iz Vranja preminuo je proteklog vikenda u Niškom Kliničkom centru, nakon što ga je na poslu ujela osa. Nesreća se desila u sredu, nakon čega je Dragomir u besvesnom stanju prebačen najpre u Zdravstveni centar u Vranju, a odatle na dalje lečenje.

Rezultati obdukcije tela F.A. (55) iz Preševa, koje je pronađeno u septičkoj jami, pokazali su da nije reč o nasilnoj smrti i da najverovatnije nema elemenata krivičnog dela, izjavio je portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković. Nestanak ove osobe ženskog pola iz Preševa policiji je prijavljen u junu ove godine. Stamenković je naveo da je telo nađeno u septičkoj jami poljskog toaleta u delu dvorišta koje se retko koristi. Policija u Surdulici podnela je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju protiv Ž.V. (49) iz Surdulice, zbog nasilja u porodici. Osumnjičeni je fizički napao svoju suprugu nanevši joj lakše telesne povrede. Njemu je istražni sudija Osnovnog suda u Vranju odredio pritvor do trideset dana. Uprkos pojačanoj kontroli svih delova Vranja, juče je potvrđeno da se solarni punjač mobilnih telefona u centru grada ponovo našao na meti vandala, koji su počupali kablove za napajanje i onesposobili uređaj za korišćenje. Zamenica gradonačelnika Bojana Veličkov rekla je novinarima da gradsko rukovodstvo ne uspeva da spreči oštećenja ovog uređaja koja su učestala. Na meti neodgovornih Vranjanaca su se našla poslednjih dana i tek posađena stabla drveća u više centralnih ulica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari