Za poslednja dva meseca 105 poginulih u saobraćaju u Srbiji 1foto: Shutterstock/Bilanol

Načelnik saobraćajne policije Slaviša Lakićević izjavio je danas da je u protekla dva meseca 105 osoba poginulo u saobraćajnim nezgodama u Srbiji.

„To je loša statistika. Stalno ističemo da smo maksimalno preduzeli i represivne i preventivne mere. Imali smo dve akcije u poslednje dve nedelje kada smo kontrolisali 115.000 hiljada vozača i vozila, od čega smo sankcionisali 63.000. To je preveliki broj vozača koji ne poštuje propise“, rekao je Lakićević za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima, visoke temperature su takođe uticale na vozače, koji „zaboravljaju da vrućine slično utiču na vožnju kao sneg, led ili poledica“.

„Tokom letnje sezone veća je frekvencija saobraćaja, zbog odmora. Vozači voze duže zbog destinacija i javlja se umor. Ne poštuju da na svakih 200 kilometara, odnosno dva sata, prave pauzu, uz to ne poštuju propisano ograničenje brzine, što dovodi do nesreće“, naveo je Lakićević.

Dodao je da je ove godine zabeleženo i stradanje mladih vozača motocikala, osoba od 30 do 64 godine, ističući da na godišnjem nivou u prethodnih deset godina Srbija beleži 10 poginule dece u saobraćajnim nesrećama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari