Najbolje svetske teniserke ove nedelje će biti stacionirane u Štutgartu. Izuzev Ane Ivanović, za tofej na ovom turniru druge kategorije takmičiće se sve igračice iz TOP 5, pa je Jelena Janković shodno statusu na WTA i dobila ulogu drugog favorita. Ona će po običaju biti slobodna na startu, a u drugom kolu će ukrstiti rekete sa boljom iz meča Danidlu – Bondarenko.

U eventualnom četvrtfinalu Jankovićeva bi mogla da igra sa pobednicom duela Zvonareva – Cibulkova, međutim, one pre toga moraju da savladaju 13. teniserku sveta, Danijelu Hantuhovu, odnosno prošlogodišnju finalistkinju Vimbldona Marion Bartoli. Ruskinja Dinara Safina je ponovo u delu žreba sa najboljom srpskom igračicom i njih dve se mogu sastati u polufinalu. Do njega će Safina, međutim, morati da pobedi stariju sestru Vilijams, Venus.

U drugom delu kostura kao favoriti se izdvajaju najbolja na svetu Serena Vilijams i olimpijska šampionka Elena Dementijeva, sa kojima se Jankovićeva može sastati tek u meču za titulu. Serena bi do polufinala morala da prođe Li ili Vajdišovu, odnosno Kuznjecovu u četvrtfinalu. Najopasnija prepreka Dementijevoj do polufinala biće Poljakinja Agnješka Radvanska, sa kojom se može sastati u četvrtfinalu.

Jelena Janković u Štutgartu brani polufinale. Nju je na putu do finala prošle godine u dva seta savladala bivša šampionka Žastin Enan. U zavisnosti od toga dokle na ovom turniru dogura Serena Vilijams, koja brani četvrfinale, Jankovićeva bi sa dobrim rezultatom mogla i da se vrati na poziciju broj jedan, s obzirom na to da je razlika između nje i Amerikanske samo 21 poen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari