Za primarnu selekciju ambalažnog otpada obezbeđeno 3.000 novih posuda u 16 gradova 1Sekopak / Izvor: Sekopak

Ukupna količina ambalaže stavljene na tržište Srbije iznosi 401.000 tona, od čega je 254.000 tona ambalažnog otpada poslato na reciklažu, saopštio je danas operater ambalažnog otpada Sekopak, koji je zajedno sa svojim partnerima i klijentima, od početka godine distribuirao 1.700 posuda za primarnu selekciju otpada.

U saopštenju se navodi da se radi o zvonima za staklo, plastične kante, žičane i plastične kontejnere, a Sekopak planira da do kraja 2024. godine instalira dodatnih 1.300 posuda.

Generalna direktorka Sekopaka Violeta Belanović rekla je da se kontinuirano pruža podršku javno- komunalnim preduzećima, kako u vidu opreme, tako i kroz stručne savete zaposlenih koji imaju dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti.

Zahvaljujući Sekopaku, građani Niša, Topole, Pirota, Valjeva, Kučeva, Sombora, Novog Sada, Kruševca,
Vlasotinca, Petrovca na Mlavi i Vranja sada imaju mogućnost da doprinesu zaštiti životne sredine
reciklažom ambalažnog otpada u svom gradu.

Do kraja godine posude za odvajanje ambalažnog otpada biće postavljene i u Vršcu, Aranđelovcu, Kragujevacu, Negotinu, Ljigu i Varvarinu.

Postavkom 2.000 zvona za staklo i edukacijom građana kroz kampanju Sekopak karavan povećano je sakupljanje komunalnog staklenog ambalažnog otpada za 77 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari