Za projekat „Građani se pitaju“ Novi Pazar dobija 16,5 miliona dinara 1Foto: Grad Novi Pazar

U Novom Pazaru se nastavlja akcija „Građani se pitaju“ za koju je obezbeđeno 16,5 miliona dinara. Sredstva su obezbedili lokalna samouprava i organizacija „Helvetas“.

Konkurs za dodelu sredstava trebalo bi da bude raspisan sledećeg meseca.

Projekti, u realizaciji, treba da budu manje zahtevni, kao što su: uređenja parkova, dečijih igrališta, sportskih terena, drvoreda, izletišta i drugih javnih površina i unapređenje položaja osoba sa posebnim potrebama.

Vrednost projekta ne može da bude niža od 300 hiljada i veća od 3 miliona dinara. Dobitnici grantova obavezni su da obezbede 10 odsto sredstva iz sopstvenih sredstava kroz volonterski rad ili nefinansijsku pomoć lokalnih privrednika.

Projekte kojima će se unapređivati položaj osoba sa posebnim potrebama, gradska uprava može da finansira u potpunosti i tu ostaje uslov da može da se izdvoji najviše 3 miliona dinara.

Od 16,5 miliona dinara, 10 miliona je iz gradskog budžeta, a preostalih 6,5 miliona obezbeđuje se kroz program „Opštinski ekonomski razvoj u Istočnoj Srbiji, faza III – Odgovorne lokalne finansije i učešće građana. Taj program finansira Vlada Švajcarske, a realizuje Helvetas Swiss Intercooperation SRB.

Program “Građani se pitaju” prvi put je, u ovom gradu, realizovan prošle godine.

Sredstva za njegovo sprovođenje bila kao i ove godine, 16,5 miliona dinara i finansirano je 13 projekata za unapređenje životne sredine i položaja osoba sa invaliditetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari