Predsednik opštine Bor Nebojša Videnović raspisao je javni konkurs za dodelu oko 2,9 miliona dinara iz budžeta opštine za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa.


Kako se navodi u saopštenju opštine Bor, finansiraće se projekti i programi iz oblasti socijalne zaštite, boračko-invalidske zaštite, zaštite lica sa invaliditetom, društvene brige o deci i mladima, brige o starim osobama, zaštite i promovisanja ljudskih i manjinskih prava.

Na konkurs mogu da se jave udruženja, nevladine organizacije, društvene i humanitarne organizacije koje podnesu predlog projekta u oblasti obrazovanja, stručnog usavršavanja, nauke, kulture, informisanja, održivog razvoja, zaštite potrošača, razvoja međunarodne saradnje, zaštite životne sredine, kao i humanitarni programi.

Najviše novca namenjeno je za programe iz oblasti socijalne zaštite, boračko-invalidske zaštite, zaštite lica sa invaliditetom i društvene brige o starim osobama, ukupno 1,2 miliona dinara.

U saopštenju se navodi da je to prvi put da se sredstva iz budžeta za ovakve vrste projekata dodeljuju na transparentan, javan način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari