Za projekte od javnog interesa udruženja iz nedovoljno razvijenih opština 15 miliona dinara 1Foto: Srđan Stevanović /Starsport

Kabinet ministra zaduženog za unapređenje razvoja nedovolјno razvijenih opština, Novice Tončeva, opredelio je 15 miliona dinara za Program finansiranja projekata od javnog interesa koji će realizovati udruženja sa teritorija nedovolјno razvijenih opština u tekućoj godini.

Pojedinačno dodelјena sredstva po projektu su u iznosu od 150.000 do 450.000 dinara i mogu se koristiti samo namenski za konkretan projekat.

Udruženja su aplicirala sa projektima iz oblasti podrške u zapošlјavanju, rodne ravnopravnosti, inkluzije dece i omladine sa smetnjama u razvoju, podizanja svesti o zdravim načinima života, zaštite životne sredine, podrške razvoju preduzetništva, očuvanja kulturne baštine, digitalne bezbednosti, kao i pomoći osobama sa invaliditetom i drugim marginalnim grupama.

„Kao i za projekte unapređenja infrastrukture lokalnih samouprava, sa kojima smo pre samo deset dana po drugi put potpisali ugovore u vrednosti od 320 miliona dinara, i sa udruženjima sa teritorija nedovolјno razvijenih opština nastavlјamo saradnju koju smo započeli prošle godine“, rekao je Tončev.

On se zahvalio Vladi Srbije koja je prepoznala značaj koji realizacija ovih projekata ima za stanovnike opština koji „imaju pravo na kvalitetan život uprkos nivou razvoja svojih opština“.

„Održivost o kojoj se toliko priča poslednjih godina se pokazuje na delu i još jednom podvlačim da će i lokalne samouprave i udruženja sa teritorija nedovolјno razvijenih opština imati maksimalnu podršku Kabineta“, izjavio je ministar Tončev.

Programom finansiranja obuhvaćeno je 48 udruženja iz 44 nedovoljno razvijene opštine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari