Posle prošlonedeljnih ubedljivih i realno nedostižnih 4:0 na terenu velškog prvaka, fudbalerima Partizana večerašnji revanš drugog kola kvalifikacija s Rilom dođe samo kao jači šuterski trening. U Humskoj, ipak, ne nameravaju s pola gasa da odrade preostali deo posla u prvom evropskom dvomeču u ovoj sezoni.

Ne zbog toga što strepe da bi ih borbeni gosti mogli uhvatiti na krivoj nozi, već zato što žele pametno iskoristiti svaki minut priprema za utakmice sa mnogo kvalitetnijim i opasnijim Apoelom sa Kipra. I skupiti što više bodova kako bi napredovali na rang-listi UEFA i zadržali povlašćen status na žrebanjima u godinama koje dolaze.

– To što smo već u prvoj utakmici završili 99 odsto posla ne oslobađa nas obaveze da i na svom stadionu odigramo maksimalno ozbiljno i angažovano, kako to priliči pravim profesionalcima. Ne kažem da neće povremeno biti egzibicionih poteza, jer imamo dosta sjajnih tehničara sposobnih da iskoriste svaki višak prostora, ali igra i rezultat su nam uvek najbitniji. Bilo bi nam jako drago da pružimo partiju po ukusu navijača, ali ne bi lepotu trebalo stavljati ispred taktike i uigravanja, koje još uvek traje. Sve što (u)radimo protiv Rila u funkciji je težih iskušenja u nastavku borbe za Ligu šampiona. Moramo spremni dočekati duele sa prvakom Kipra, na svakom koraku pravdati ulogu favorita i stalno raditi u korist generacija koje će doći posle ove – rezonuje golman najboljeg srpskog tima Mladen Božović, ubeđen da ni u drugih 90 minuta neće imati puno posla.

I prvi strelac ekipe Lamine Diara insistira na ozbiljnosti u utakmici u kojoj njegov tim i pre izlaska na teren svi vide kao sigurnog pobednika.

– I ja sam ubeđen u našu pobedu, ali i siguran da nam ona neće pasti s neba. Nije dovoljno da se samo pojavimo na terenu, razlika u kvalitetu mora se pokazati i dokazati. Nebitno je koliko ćemo im golova ovog puta dati, mada bi Partizanovci voleli da ih bude još više nego u Rilu. Gol razlika nam ništa neće značiti u sledećem dvomeču, i onom posle njega, ali ispravljanje grešaka hoće. Onih taktičkih pre svega. Svi možemo i moramo biti još bolji ako hoćemo u Ligu šampiona. To važi i za nas u napadu. Kleo i ja smo dali po gol u prvoj utakmici, ali verujem da možemo biti još efikasniji i korisniji jedan drugom i ekipi – ne zadovoljava se trenutnim nivoom lične i timske forme jedan od strelaca u trijumfu od pre sedam dana.

Pošto je praktično obezbeđen prolaz u sledeću rundu moguće je da će trener Slaviša Jokanović napraviti izvesne rokade u odnosu na prvi meč. Potencijalna nova lica u startnoj postavi su levi bek Obradović (u tom slučaju iz ekipe najverovatnije „leti“ desni Stevanović, na njegovo mesto ide štoper Đorđević, a Krstajić se seli na centralne pozicije u zadnjoj liniji) i zadnji vezni Fejsa (to bi značilo selidbu Petrovića na klupu), ali pitanje je da li je tandem nadoknadio ono što je propustio zbog obaveza u mladoj reprezentaciji. Mestu među prvih 11 s pravom se nadaju i špic Bogunović (možda će na krilu odmeniti Ilića) i njegov kolega napadač Vašington. Ali, neće biti iznenađenje ni ako stručni štab na Ril pošalje postavu identičnu onoj sa gostovanja na Ostrvu.

Šveđanin na centru

STADION: Partizana. KAPACITET: 32.714 mesta. SUDIJA: Markus Strombergson (Švedska)

PARTIZAN: M. Božović – Stevanović, Đorđević, Gavrančić, Krstajić – Petrović – Ilić, Moreira, Tomić – Kleo, Diara.

RIL: Kendal – Najlor, Stons, Horan, Strong – Leh, Oven, Holden, Vilijams – Šerbon, Roberts.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari