Godinu dana nakon katastrofalnih bujica i poplava koje su pogodile istočnu Srbiju, prekjuče je u Tekiji svečano otvorena obnovljena OŠ „Svetozar Radić“. Sredstva za obnovu škole u iznosu od skoro 72.000 dolara obezbedila je Fondacija „Ana i Vlade Divac“ zahvaljujući donatorima, našoj dijaspori u Australiji, Olimpijskom komitetu Srbije i kompaniji Weber. U okviru projekta obnove škole, Fondacija i Olimpijski komitet Srbije zajedno su obnovili fiskulturnu salu, a ukupna vrednost projekta obnove sale je oko 30.000 dolara.

Sredstva za obnovu fiskulturne sale u školi u Tekiji i još sedam sportskih objekata širom Srbije, koji su pretrpeli štetu u poplavama, u iznosu od 180.000 dolara, prikupio je Olimpijski komitet Srbije iz donacija Međunarodnog olimpijskog komiteta, Evropskih olimpijskih komiteta, Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara, nacionalnih olimpijskih komiteta Rumunije, Albanije, Crne Gore, Slovačke, Tekvondo kluba Galeb i Sportske arbitraže OKS.

Obnovljeni su i sportski objekti u Obrenovcu, Bogatiću, Tekiji, Gornjem Milanovcu i Paraćinu i Smederevskoj Palanci, a uskoro se završava obnova objekata u Krupnju i Ljuboviji. Fondacija „Ana i Vlade Divac“ je u okviru projekta obnove poplavljenih područja do sada obnovila šest škola, tri vrtića, dva centra za decu sa smetnjama u razvoju, 11 sportskih objekata, 110 porodičnih kuća i dodelila 252 granta za obnovu poljoprivredne proizvodnje ili malih biznisa oštećenih u poplavama 2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari