Komesarijat za izbeglice i UNHCR odobrili su opštini Ruma pet miliona dinara za rešavanje problema stanovanja izbeglih i interno raseljenih lica.

Sredstva su namenjena za otkup seoskih domaćinstava, kupovinu građevinskog materijala i adaptaciju postojećih objekata. Lokalna samouprava rešila je da na dobijeni iznos doda još deset odsto sredstava, pa će za ove namene na raspolaganju biti 5,5 miliona dinara. Ovaj projekat deo je lokalnog Akcionog plana Opštine Ruma za rešavanje problema izbeglih i interno raseljenih lica. Kome će biti dodeljena namenska sredstva, odlučiće se putem javnog konkursa koji će biti raspisan do kraja godine.

Pomenutim sredstvima biće rešeni stambeni problemi ukupno 19 porodica. Kako je predviđeno, sredstva će biti raspoređena tako što će 3,1 milion biti uložen u otkup seoskih domaćinstava za pet porodica, dva miliona će biti uloženo u kupovinu građevinskog materijala za osam porodica, a za finansiranje adaptacija postojećih objekata u kojima živi šest porodica izdvojiće se 400.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari