Domaćin tradicionalnog prijema povodom Dana oslobođenja u svečanim salonima Gradskog zdanja bio je gradonacelnik Požarevca Miodrag Milosavljević. Obraćajući se zvanicama, uz sećanje na žrtve pale u borbama za slobodu Požarevca, on je istakao da danas živimo u slobodnoj Evropi, Srbiji i gradu Požarevcu. –

Samo slobodan narod i narod sa visokom svešću o slobodi, koji se nesebično žrtvovao za civilizacijske vrednosti, jeste narod koji može pobediti sve prepreke koje se mogu pojaviti u miru, a to su pobeda stvaranje boljeg života, vladavina prava, države blagostanja i socijalne pravde, države koje će stvoriti uslove da naša pokolenja imaju srećniji put ka budućnosti čuvajući osnovno ljudsko pravo, pravo na slobodu. Zato i slavimo slobodu u Požarevcu i Požarevac u slobodi – rekao je gradonačelnik čestitajući sugrađanima praznik.

Prijemu su prisustvovali predstavnici Rusije, Belorusije i Velike Britanije, predsednik Skupštine grada Miomir Ilić sa saradnicima, predstavnici Vojske Srbije, direktori javnih preduzeća i brojni građani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari