Predstojeći mesec oktobar biće u Požarevcu ispunjen brojnim pozorišnim predstavama i koncertima. U okviru dečje nedelje, 2. oktobra, Dečje pozorište „Milivoje Živanović“ izvelo je predstavu „Vilinska šuma“ koju je režirala Cica Rašković, voditelj Škole glume u Centru za kulturu u Požarevcu. U matine predstavi mališani su proveli lepe trtenutke i propisno zabavili. Za odrasle stiže premijera predstasve „Zlatno tele“ Narodnog pozorišta iz Beograda.

– Gostovanje Narodnog pozorišta iz Beograda planirali smo za 7. oktobar, ali ona će se održati krajem okzobra Tada će pred našom publikom u Velikoj sali Centra za kulturu biti izvedena predstava „Zlatno tele“, na neki način premijera ili predpremijera ovog novog komada Narodnog pozorišta sa plejadom vrsnih glumaca. Kao što je poznato predstavu je režirao Goran Marković a nosilac glavne uloge je Milan Lane Gutović. Pored njega nastupaju još Vlastimir Đuza Stoiljković, Darko Tomović, Ivan Zarić i drugi. U drugoj polovini oktobra očekuje nas i veoma zanimljiva predstava „Pevaj brate“ Favi teatra u kojoj nastupaju mladi glumci poput Kalinića i Andrije Miloševića, ističe pomoćnik direktora Centra za kulturu Bojan Gačević.

Najmlađi će u oktobru moći da vide i lutkarsku predstavu „Mačak u čizmama“ iz produkcije Centra za kulturu. Ova ustanova od oktobra kreće i sa jednom zanimljivom akcijom „Deco povedite svoje roditelje u pozorište“ gded će mališani sa roditeljima moći subotom da gledaju razne matine pozorišne i filmske predstave. Pomoćnik direktora Centra za kulturu Bojan Gačević najavljuje za kraj oktobra zanimljiv koncert, u okviru Međunarodnog festivala alternativne kulture, odnosno gostovanje švedskog džez orkestra Oskar Šeninga.

– Posle toga nam sledi veoma bogat program u okviru tradicionalne manifestacije „Novembarski dani kulture“i priprema za naše tradicionalne festivale posvećene Živki Matić i Milivoju Živanoviću. Praktično sve do juna naredne godine, kada počinje naš letnji program, u Požarevcu će biti mnoštvo pozorišnih i filmskih predstava, koncerata, izložbi i književnih večeri, naglašava Bojan Gačević.

Inače, ovo je i 15. jubilarna godina postojanja dečje scene u okviru pozorišta“Milivoje Živanović i do kraja godine biće organizovano više predstava za najmlađe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari