– Fudbaleri Crvene zvezde sasvim zasluženo su trijumfovali u polufinalu turnira u Čikagu protiv poljske Legije sa 1:0 (0:0) i tako izborili pravo da u noći između subote i nedelje po srpskom vremenu igraju meč za trofej protiv Pari Sen Žermena.

Gol odluke postigao je glavom Miloš Trifunović u 75. minutu posle sjajnog centaršuta Nikolića sa leve strane, čime je krunisao bolju i organizovaniju igru svog tima.

– Imali smo stvarno mnogo prilika i realan rezultat je 4:0 ili 4:1. Međutim, najvažnije je da smo pobedili. Teško je bilo adaptirati se na vremensku razliku od čak sedam sati, ali ipak smo bili dobri, borbeni i motivisani. Mislim da je to zasluga navijača koji su nam od dolaska u Čikago pokazali koliko im je stalo do naše pobede. Kad je tako, onda i mi moramo da „ginemo“ na terenu. Mislim da će nam ovaj turnir mnogo značiti na polju iskustva iako je došao na kraju sezone – istakao je strelac jedinog pogotka.

Crveno-beli su tokom cele utakmice bili bolji tim, a najviše šansi propustili su napadači Perović (17, 57) i Subašić (20, 51, 85). Trenera Ratka Dostanića posebno može da raduje dobro izdanje Branimira Subašića, koji je tokom nedavno završene sezone bio u drugom planu.

– Nedostaju mi utakmice, ali mislim da je bilo zadovoljavajuće. Imao sam neke zicere koje ću verovatno premotavati ovih dana jer takve šanse moraju da se iskoriste. Delovali smo kao ekipa iako smo prvi put igrali u ovom sastavu. Pobedili smo, sada nas čeka mnogo jača ekipa iz Pariza, ali to je dobro. U toj utakmici očekujem mnogo više naših navijača na tribinama, a kad je tako i naš motiv je ogroman – rekao je Subašić.

Dobru partiju pružio je i Nemanja Nikolić, koji je sjajnim asistencijama stvarao dobre prilike za pogodak saigračima. Upravo je Nikolić mogao da obezbedi ubedljiviji trijumf svom timu, ali je njegov šut sa bele tačke u 83. minutu zaustavila prečka. U borbi za trofej Crvena zvezda će igrati protiv Pari Sen Žermena, koji je u drugom polufinalu savladao domaći tim Čikago Fajer sa 1:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari