Za unapređivanje nastave informatike 1Foto: Ministarstvo prosvete

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i direktor Fondacije “Petlja“ Nebojša Vasiljević potpisali su danas Sporazum o saradnji na unapređivanju nastave informatike i računarstva u osnovnim i srednjim školama.

Ministarstvo i Fondacija prepoznaju izuzetan značaj unapređivanja nastave informatike i računarstva u osnovnim i srednjim školama kao i unapređivanja i omasovljavanje takmičenja u oblasti informatike i računarstva, a ovaj sporazum će predstavljati okvir za dalju saradnju u realizaciji prioriteta u tim oblastima.

Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je u saradnji sa Fondacijom “Petlja“ na portalu Petlja.org objavilo interaktivne materijale za učenje programiranja za peti i šesti razred koji predstavljaju podršku nastavnicima u realizaciji nastave, a učenicima u sticanju potrebnih znanja i veština.

Pored toga su planirane i obuke za nastavnike informatike i računarstva. Fondacija Petlja je pripremila program stručnog usavršavanja „Nastava programiranja u petom i šestom razredu“ koji je dobio podršku Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja i određen mu je status programa od javnog interesa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari