Za uređenje parka ispred GKC Užice iz gradskog budžeta 13 miliona dinara 1Foto: Grad Užice

Za uređenje parka ispred Gradskog kulturnog centra iz užičkog budžeta je izdvojeno 13 miliona dinara.

Radovi, čiji izvođač je užička građevinska firma „Borko Masal“, a koji su počeli krajem prošle sedmice, kako je rečeno, trebalo bi da se završe za dva meseca.

Za 60 dana, koliko će trajati radovi, rekao je Miloš Milivojević, direktor JP Užice razvoj koje je uradilo projekt, taj prostor u najužem centru grada dobiće novi izgled.

„Rekonstrukcija i uređenje prostora su u skladu sa željama i potrebama mladih Užičana, kojima je park omiljeno mesto za okupljanje i koji će u budućnosti sigurno poslužiti za organizaciju kulturnih i zabavnih sadržaja“, kazao je Milivojević.

Za uređenje parka ispred GKC Užice iz gradskog budžeta 13 miliona dinara 2
Foto: Grad Užice

Ruža Penezić iz tog preduzeća je navela da će, osim učenika okolnih srednjih škola i studenata, park moći da koriste i ostali građani.

„Vodili smo računa i o ostalim sugrađanima, koji ovde pronalaze hlad u vrelim letnjim danima. Planirano je dodatno ozelenjavanje prostora i njegovo oplemenjivanje sezonskim cvetnim aranžmanima. Ostale zelene površine biće zanovljene, a biće postavljene nove klupe i mobilijar u skladu sa savremenim materijalima i trendovima“, kazala je Penezić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari