Za veću platu nastavnika sa zvanjem

Ostavite komentar


  1. Moja cerka ima 32 casa nedeljno , ući još 8 casova , ide na nemacki 2 casa i engleski još dva casa. Ja sam za to da se i prosvetnim radnicima uveća plata ali i fond casova sa 23/4 na 44 kao mojoj ćerci i da leti kada primaju platu organizuju letnji nastavu i čuvanje dece do četvrtog razreda kako bi ja mogao da radim i platim porez za njihove plate i kako ne bi morao da plaćam leti privatni boravak . I recimo da organizuju časove pripreme za upis u gimnaziju i časove engleskog i francuskog i nemackog kako i to ne bi morao da plaćam obzirom da već dajem pare za njihove plate. Prosečan radnik radi 1900 sati godisnje , a prosvetni radnici imaju fond od oko 800 casova ili oko 600 sati

  2. Prosvetni radnici rade neuporedivo više kod kuće ( pripreme za časove, pripreme nastavnog materijala, pisanje raznih izveštaja koje niko ne čita, stručna usavršavanja, ispravljanje pismenih, kontrolih i raznih testova, učestvovanje u raznim komisijama, dežurstva u školi…) nego u nastavi. Za platu računaju 40 h, ali je to, ustvari, mnogo više.

  3. Gospodin @Micha bi da praktično angažuje nekog da mu brine o tom detetu i leti, koliko mogi da vidim. 🙂
    A vidim da vam i matematika nije jača strana, 40 sati nedeljno puta 4, to je 160 sati nedeljno. 160 puta deset meseci ispada 1600 sati godišnje. A kao što neko reče, to je mnogo više u realnosti od 1600, pogotovo u ovo ludo vreme kada prosvetni radnici praktično rade dupli posao, i onlajn i direktno u učionici sa drugom grupom.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.