Stanovnici Bocki ne odustaju od protesta zbog toga što naselje još nema vodovod i kanalizaciju. Nakon što su u subotu na dva sata blokirali regionalni put Novi Sad – Beočin, nezadovoljni odugovlačenjem gradskih vlasti oko rešavanja problema mesta, meštani najavljuju zaštitu svojih prava na evropskom nivou, te odlazak u Beograd.


Vladimir Božić iz Inicijativnog odbora kaže za Danas da, ukoliko Grad ne odgovori na njihove zahteve, autobus sa pedesetak stanovnika Bocki otići će pred ambasadu Sjedinjenih Američkih Država, gde će tražiti iseljenje u zemlju u kojoj ima vode, kanalizacije i posla.

Na subotnjem protestu iznet je zahtev da vodovod i kanalizacija budu gotovi do jeseni, te da Skupština grada precizira rokove početka i završetka radova. Meštani ne uvažavaju stav gradskih otaca da je situacija u Bockama izuzetno složena zbog klizišta, te da osnovna infrastruktura ne može biti završena u kratkom roku, jer se pre toga moraju uraditi detaljna istraživanja. Oni ističu da su beogradski eksperti pre dve godine uradili geomehanička ispitivanja i utvrdili da klizišta nema, te da je u mestu potrebno što pre uraditi kanalizaciju i vodovodnu instalaciju sa drenažnim kanalima, jer će u protivnom zbog septičkih jama i atmosferskih voda zapravo i doći do klizišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari