Zabrana privatnih putovanja mimo škole

Ima li osnova za pokretanje disciplinskog postupka protiv nastavnice iz OŠ "Karađorđe" koja je vodila učenike u Amsterdam

Ostavite komentar


  1. Ovde nije pitanje da li su ucenici videli ovo ili ono na putovanju.Problem je sto su nastavnici postali, iz nuzde ,turisticki radnici koji vrbuju svoje djake za putovanje,letovanje,zimovanje i sl.i na casovima hemije,srpskog,matematike,fizickog vise pricaju i propagiraju putovanja ,nego sto se bave nastavnim programom.Ovo je postala masovna pojava,koja predstavlja zloupotrebu od strane nastavnika i trgovinu uticajem,a roditelji iz raznih razloga pristaju da budu saucesnici u ovome.Cesto je rezon“ Bolje da mu platim letovanje,nego casove za popravni npr.iz hemije jer sam sigurna da ga ovako nece oboriti“. Direktori skola znaju za ovo,ali zmure.

  2. „I sam ministar potvrdio je juče da su privatna putovanja koje nastavnici organizuju roditeljima postala nepisano pravilo“

    Odakle ministru pravo da nekome uređuje privatan život? Da li ovo znači da će nastavnici morati da ga zovu da traže dozvolu da skuvaju ručak kod kuće ili odu u toalet kod kuće ili da ga pitaju da li mogu da odu da kupe hleb do obližnjeg dućana kada su na odmoru?

Ostavite komentar


Društvo

Fatona Hajrizija na Kosovu smatraju patriotom: Sugrađani ne veruju da je ubijen 9

Fatona Hajrizija na Kosovu smatraju patriotom: Sugrađani ne veruju da je ubijen

Faton Hajrizi sa Kosova ubio je policajca Nikolu Krsmanovića i ranio policajca Vjekoslava Ilića kod Loznice, a ubijen je dan posle. O Hajriziju dolazi dosta informacija - pobegao je iz zatvora nekoliko dana pre nego što je počinio ubistvo, a navodi se i da je bio pripadnik OVK. Međutim, uprkos svemu, njegovi sugrađani ga nazivaju patriotom, a kažu da ne veruju da je ubijen.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.