U Leskovcu je izolovan virus gripa tipa A, ali epidemije još nema, saopštavaju iz Zavoda za javno zdravlje. Međutim, zabranjena je poseta bolesnicima u Opštoj bolnici. Broj obolelih od gripa na jugu Srbije je, inače, u porastu. U januaru se na području šest opština ovog dela Srbije prijavilo 3.

U Leskovcu je izolovan virus gripa tipa A, ali epidemije još nema, saopštavaju iz Zavoda za javno zdravlje. Međutim, zabranjena je poseta bolesnicima u Opštoj bolnici. Broj obolelih od gripa na jugu Srbije je, inače, u porastu. U januaru se na području šest opština ovog dela Srbije prijavilo 3.218, a u prvoj polovini ovog meseca 2.382 pacijenta. Dr Zorana Kulić, epidemiolog iz Zavoda za javno zdravlje, kaže da ne postoje uslovi za oglašavanje epidemije gripa, ali se preduzimaju sve potrebne preventivne mere predviđene u ovakvim okolnostima.
– U potpunosti pratimo i kontrolišemo situaciju, ali preporučujemo pacijentima da izbegavaju veće skupove i preduzimaju i druge preventivne mere – kaže dr Kulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari