Pančevačka policija privela je jednog od radnika Azotare koji nekoliko sati nisu dozvoljavali direktoru te fabrike Vujadinu Jankoviću da izađe iz kruga preduzeća, izjavio je predsednik samostalnog sindikata Milan Ivović. On je agenciji Beta kazao da je Janković uz pratnju policije nakon višečasovnog zadržavanja napustio krug fabrike.

Radnici pančevačke Azotare nisu dozvoljavali juče Jankoviću da izađe iz kruga preduzeća dok im ne isplati dve zaostale zarade.

Predsednik Samostalnog sindikata Azotare Milan Ivović kazao je da su inspektori Agencije za privatizaciju juče proveravali da li vlasnici fabrike poštuju kupoprodajni ugovor, odnosno da li su litvanski konzorcijum Agri i Saniteks i beogradski Univerzal, uplatili 3,3 miliona evra kazne zbog nelegalne prodaje Azotarinog pogona Karbamid II. On je dodao da sindikati očekuju da Agencija za privatizaciju do 9. januara donese odluku o daljoj sudbini Azotare. Prema rečima Ivovića, sindikati očekuju da će kupoprodajni ugovor biti raskinut i da će Azotaru preuzeti Akcijski fond kako bi proizvodnja bila što pre pokrenuta da bi poljoprivrednici na vreme dobili veštačko đubrivo neophodno za prolećnu setvu. U suprotnom sindikati, kako je kazao, prete novim štrajkom i blokadom pruge ka Petrohemiji što bi i u toj kompaniji moglo da zaustavi proizvodnju zbog prestanka dovoza sirovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari