„Zaglavljeni u sve obimnijoj dokumentaciji ne uspevamo da dopremo do učenika“: Otvoreno pismo školskih psihologa i pedagoga

Ostavite komentar


  1. Bravo!! 2 coveka na celu skolu! Moje dve koleginice dale otakz u poslednjih mesec dana. Porazavajuce!!

  2. Bravo.
    I u predskolstvu je isto. Svi zavodi vezani za obrazovanje, Ministarstvo peosvete, sekretarijat za obrazovanje imaju svoje zahteve. Od tolike dokumentacije za ono najvaznije, rad sa decom, ne ostaje dovoljno vremena. Deca postaju visak, dok se mi obucavamo, unapredjujemo , a oni uzimaju pare za to , samovrednujemo, pisemo razvojne i akcione planove, belezimo.. Defekrolozi i logopedi, u vrticima gde ih ima, ne mogu da rade svoj posao od profesionalnog razvoja, a svi nas plase eksternom evaluacijom. A deca su prioritet samo na papiru, jer od papira nemamo kad da se bavimo njima.

  3. Lepo objašnjeno! Ako se nastavi ovako neće imati ko da radi po školama . Svi ćemo pisati ne znam spojeno

  4. Sjajno rečeno. Samo bih još dodao da im treba vratiti i autoritet, odnosno da preporuke koje daju budu uticajnije!

  5. Trebalo bi svi da podržimo ove humane ljude. Ne nasedajmo na one fore gde nas svađaju jedne protiv drugih. Kad god neko nešto traži oni ga pljuju i traže od svih ostalih grupa da to isto rade. Znajte da nas sve to isto čeka kad god se požalimo. Zato podržimo jedni druge u borbi za našu decu.

  6. To sve treba najuriti jer i sami kažu da su beskorisni.
    Učitelji/nastavnici treba da su i psiholozi i pedagozi, svaki dan gledaju tu decu, inače ako im je to komplikovano, onda i njih treba najuriti pa idemo da se školujemo po privatnim časovima i kursevima.

  7. Bravo! Razumem vašu borbu jer je to i borba za bolju budućnost naše dece. Podrška, istrajte

  8. Фолиранти.
    Један део може и да прође,али никако не треба да се пореде са наставницима који раде са ученицима.Рад у учионици је рад у руднику а поменута господа беже од деце(посла правог за њих)завлаче се по канцеларијама и увлаче се директорима пребацујући своје послове одељенским старешинама Успут малтретирају запослене наводно по налогу директора.Извештаје копирају из године у годину тако да је њихово неоправдано повећање тешки промашај државе

  9. Poštovane kolege i koleginice, ista je situacija i u Crnoj Gori...samo se rijetki pojedinci uspijevaju kako tako zaštititi od svega i svačega što nam se nameće da he sastavni dio , naseg'x posla. kaže:

    Poštovane kolege i koleginice, ista je situacija i u Crnoj Gori…samo se rijetki pojedinci uspijevaju kako tako zaštititi od svega i svačega što nam se nameće da he sastavni dio , naseg“ posla.

  10. Negative komentare ostavljaju samo oni koji nemaju pojma o čemu se radi i oni koji nisu uspeli da vaspitaju rođenu decu !

  11. Hoće li se učitelji oglasiti? Obim njihovog posla je veći i od nastavnika predmetne nastave i od psihologa/pedagoga.

  12. Učiteljica radi do 11 -12 časova…petkom do pola jedanaest.
    Planove i pripreme imaju na internetu…i večito kukaju. Godišnji im traje 2,5 meseca.

Ostavite komentar


Društvo

Protest u Negotinu protiv litijuma 10

Protest u Negotinu protiv litijuma

U Negotinu je večeras održan protest građana zbog gradske deponije, koja je samo ove godine gorela šest puta, a kako navode, pridružuju se i borbi protiv iskopavanja litijuma u Zapadnoj Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.