Opština Žagubica je prošlog četvrtak, 25 septembra, obeležila Dan opštine i 70. godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Tog dana su Žagubicu posetile mnogobrojne zvanice koje je ispred zgrade Opštinske uprave dočekao predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović, sa najužim rukovodstvom i saradnicima.

Nakon svečanog prijema u kabinetu predsednika i defilea kroz glavnu ulicu u 12 sati, počela je svečana sednica Skupštine Žagubice, koju je vodio predsednik Skupštine Nebojša Ilić. Bila je to prilika da se sumiraju rezultati svega onoga što je urađeno u prethodnih godinu dana. Govoreći na svečanoj sednici narodni poslanik Žarko Obradović izjavio je da je impresioniran onim što je video u Žagubici, a šta je sve urađeno u proteklih godinu dana predstavio je zamenik predsednika opštine Žagubica Ljubiša Jovkić:

„Između dva praznika presvučeno je ili rekonstruisano dosta putnihpravaca, kako u samom mestu tako i u seoskim naseljima. Urađeno je puno i na izgradnji ili rekonstrukciji vodovodne mreže. Opština je vodila mnogo računa i o objektima kulture, tako da je iz sopstvenih sredstava, kao i uz pomoć partnera obnovljeno više domova kulture na teritoriji opštine Žagubica. Rezultati bi bili još bolji da Žagubicu, kao i veliki deo Srbije, nisu zadesile velike poplave u maju mesecu“, rekao je između ostalog Jovkić.

Povodom obeležavanja Dana opštine, Žagubicu je posetio Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, a sednici su prisustvovali su i narodni poslanici Žarko Obradović, Miletić Mihajlović i Olivera Pauljeskić, kao i kompletno rukovodstvo opštine Žagubica predvođeno predsednikom opštine Safetom Pavlovićem, gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić, zamenik predsednika Skupštine Požarevca Milić Jovanović, predsednik opštine Petrovac na Mlavi Radiša Dragojević, predsednik skupštine opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić, predsednik opštine Žabari Miodrag Filipović, Predsednik opštine Malo Crniće Dragan Mitić, Predsednik skupštine opštineMalo Crniće Goranka Stević, kao i mnogi drugi gosti iz susednih i prijateljskih gradova i opština u Srbiji i inostranstvu.

Upriličena je i dodela nagrada, priznanja i diploma onima koji su se svojim radom i rezultatima najviše istakli u proteklih godinu dana. Između ostalih, plaketa je uručena direktoru Opšte bolnice u Požarevcu, hirurgu Srećku Bosiću, a diplome su dobili volonteri Crvenog krsta Žagubica predstavnik omladinskog fudbalskog kluba „Homolje“,učenica koja je imala najbolji rezultat na republičkom takmičenju iz istorije Tamara Urošević i između ostalih medicinska sestar iz Krepoljina Bosiljka Tomić.Nakon svečane sednice za goste je organizovan i kratak obilazak najznačajnijih institucija opštine, renoviranih i novosagrađenih objekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari