Zahteve za regresiranje boravka u Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“, za ranije upisanu decu, roditelji mogu da podnose od ponedeljka, 2. avgusta, a za decu primljenu u ovu ustanovu na nedavno završenom konkursu, isti zahtevi će se moći podnositi u septembru mesecu. Zahtevi za ranije upisanu decu će se primati tokom avgusta meseca na šalterima „Radosnog detinjstva“ u Ulici Pavla Simića 9, radnim danima od 8 do 17 i subotom od 8 do 14 časova.

U skladu sa Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, pravo na besplatan boravak deteta u Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“, može da ostvari roditelj, staratelj, odnosno hranitelj deteta iz porodice koja ostvaruje pravo na dečiji dodatak ili pravo na materijalno obezbeđenje porodice, trećeg i svakog narednog deteta iz porodice sa troje i više dece, deteta bez roditeljskog staranja, i deteta sa smetnjama u razvoju.

Uz zahtev je potrebno priložiti jedan od sledećih dokaza – važeće rešenje o ostvarenom pravu na dečiji dodatak, važeće rešenje o materijalnom obezbeđenju porodice, izvode iz matične knjige rođenih za svu decu iz porodice, potvrdu centra za socijalni rad o smeštaju deteta u hraniteljsku, odnosno starateljsku porodicu, potvrdu izabranog lekara da dete ima smetnje u razvoju, potvrdu o prihodima, u periodu od 1. maja do 31. jula ove godine, za svakog člana zajedničkog domaćinstva koji ostvaruju prihode, ili dokaz o nezaposlenosti, i dokaze na osnovu kojih se ostvaruje status samohranog roditelja.

Takođe, roditelj može da ostvari pravo na besplatan boravak deteta predškolskog uzrasta sa smetnjama u razvoju u školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“, u skladu sa Odlukom o ostvarivanju prava u oblasti socijalne zaštite. Uz ovaj zahtev je potrebno priložiti: dokaz o prebivalištu na teritoriji Grada Novog Sada, potvrdu izabranog lekara da dete ima smetnje u razvoju, potvrdu škole o upisu deteta u vaspitnu grupu. Zahtevi mogu da se podnesu u školi, takođe od ponedeljka, 2. avgusta (do 31. avgusta), u Ulici braće Ribnikara 32, gde se dobijaju potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari