Zaječar još uvek bez grejanja, došlo do pucanja toplovodnog sistema na nekoliko mesta 1Foto: Pixabay

Kako Danas saznaje, zbog pucanja cevi na toplovodnom sistemu u naselju Kotlujevac u Zaječaru, Zaječarci i danas neće imati grejanje.

Kako nezvanično saznajemo, došlo je do pucanja cevi na toplovodnom sistemu, tako da grejanja neće biti ni danas. Zaječar je jedan od retkih gradova koji od početka sezone je bez grejanja.

I pored toga, što je nova Toplana upalila kotlove, navodno je do pucanja cevi došlo zbog ne pripremljenog sistema na novi energent.

Grejna sezona u Srbiji zvanično je počela 15. oktobra. Toplane u Srbiji su spremne, a većina je povećala cene grejanja, čak i do 30 odsto. U Zaječaru nije bilo povećanja cene grejanja, pošto je to urađeno pre par godina, ali iz nadležnog preduzeća nisu odgovarali na naše pozive i pitanje: da li grejna sezona počinje na vreme.

Cena grejanja u Zaječaru je od 2022. godine 150 dinara za kvadrat, bez PDV-a, a grejanje za privredu je 25 odsto skuplje.

Od ove godine grejanje u Zaječaru obavlja se iz dve kotlarnice, koje rade drvnu sečku i komprimovani prirodni gas. Dobra stvar što će grejanja biti 24 časa, što ranije nije bila praksa.

Još samo da sistem proradi, pa možda se i Zaječarci ogreju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari