Zaječar: Izletište Kraljevica se pretvara u divlju deponiju 1Foto: M.S. / Danas

Park šuma Kraljevica, polako se pretvara u deponiju umesto da postane mesto gde će mladi i stari građani Zaječara naći svoju oazu mira i gde će sa svojim najmilijima provesti vreme kada se priroda probudila nakon zimskog sna.

Parking kod spomenika borcima palim u NOR-u i žrtvama fašističkog terora, među građanima Zaječara, poznatiji kao „Vešala“, kao i priroda na Kraljevici, ovih dana sve više liči na divlju deponiju.

Fotografije koje smo dobili od našeg sugrađanina, pokazuju katastrofalno stanje. Kese, papiri, kutije cigareta, flaše, samo je deo asortimana koji možete pronaći na parkingu i oko parkinga.

„Ovo je velika sramota kako Zaječarci čuvaju spomenike posvećene svojim precima“, istakao je za Danas naš sugrađanin.

Zaječar: Izletište Kraljevica se pretvara u divlju deponiju 2
Foto: M.S. / Danas

Kante koje nisu ispražnjene danima još više ruže park šumu “Kraljevica”, koju Zaječarci još nazivaju i “pluća grada”.

Kontaktirali smo komunalnu miliciju iz koje nam je rečeno da će obavestiti nadležne službe da se smeće ukloni, dok su nam iz JKSP “Zaječar” kazali da to nije njihova nadležnost.

“Smeće na parkingu ispred skretanja za „Vešala“ se uklanja iako je održavanje tog parkinga u nadležnosti „Timok odrzavanja“ jer pripada park šumi Kraljevica“, kazali su za Danas iz JKSP “Zaječar”.

Zaječar: Izletište Kraljevica se pretvara u divlju deponiju 3
Foto: M.S. / Danas

Kraljevica je brdo, spomen park-šuma i izletište južno od grada Zaječara. To je predeo od istorijskog značaja za opštinu, koji se ističe posebnim živopisnim izgledom prirode. Obilata je pretežno četinarskim i listopadnim šumama, a na njoj se održavaju brojne manifestacije, među kojima je najpoznatija “Gitarijada”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari