Zaječarac skoro dve decenije živi u kontejneru

Ostavite komentar


  1. Takvih slučajeva je u Vučićevoj Srbiji na hiljade. A on nam priča da ga je sramota koliko nam je dobro. Reporteri DANASA bi mogli da obiđu beogradske pijace knap pred zatvaranje- videli bi koliko ljudi svetle puti, kopaju po kontejnerima za otpatke da nađu nešto za jelo. Ali Vesić i drugi milioneri koji su se, najverovatnije, obogatili kroz korupciju, hoće da postavljaju jarbole, zastave, da grade fontane, stadione za 400 miliona evra, uspinjače koja ide od nigde do Kalemegdana, preuređuju trgove gde to nije ni bilo potrebno (šta im je to smetalo na Trgu Republike da na njega spucaju 10 miliona evra?) da uklanjaju most koji može da se rekonstruiše itd. itd. Lista je beskrajna. Slično listi onih koji gladuju u Srbiji i žive po udžericama, kontejnerima, pećinama…
    Molim se Bogu da najzad dođe dan da se pohapse svi ti muvatori, glavni nepoštovalac Ustava i zakona onaj kako ga neki komentatori nazivaju Prvorođeni koji sve zna, ume, može, naređuje, istražuje, presuđuje ali i svi njegovi ministri, tajkuni i druge luperde! I da se oteta imovina vrati sirotinji.

    1. Rado, ne 1000 nego bar 10.000 dinara. Ali kako- preko DANASA? Ili na neki račun, može i Western Union-om ali nigde adrese tog siromaška u članku!

      1. U tekstu Danasa imate broj mobilnog telefona Zorana Gligorijevica, poste Srbije imaju uslugu da uplatite novac na taj broj i vlasnik sa porukom ode do prve poste i podigne novac. Adresu nesrecni covek verovatno i nema, ako vidite uslove u kojima zivi. To je jedno od resenja. Novinari Danasa, insistirajte da se Centar za socijalni rad izjasni po pitanju cl. 110 Zakona o socijalnoj zastiti i po pitanju pruzanju pomoci neukoj stranci po Zakonu o upravnom postupku. Nemojte biti ljuti gospodine, trazimo resenja, ja sam uradila ono sto znam, ostalo je na Vama. Topao pozdrav iz Beograda.

  2. Apelujem kao uredni poreski obveznik, sto je moje pravo, iskljucivo na Centar za socijalni rad u Zajecaru, da pazljivo procita clan Zakona o socijalnoj zastiti (Sl. glasnik RS, br. 24/2011) i da ovom coveku shodno sledecem clanu pomogne jer im je to obaveza. Ukoliko je stranka neuka, u obavezi ste da mu objasnite koja su mu prava.
    Član 110

    Jednokratna pomoć je pomoć koja se obezbeđuje licu koje se iznenada ili trenutno nađe u stanju socijalne potrebe, kao i licu koje se upućuje na domski ili porodični smeštaj, a koje nema sredstava da obezbedi odeću, obuću i troškove prevoza neophodne za realizaciju smeštaja.

    Jednokratna pomoć može biti novčana ili u naturi.

    O obezbeđivanju jednokratne novčane pomoći i pomoći u naturi stara se jedinica lokalne samouprave.

    Postupak za ostvarivanje i isplatu jednokratne novčane pomoći sprovodi centar za socijalni rad, a postupak za ostvarivanje prava na pomoć u naturi sprovodi organ, organizacija ili služba određena aktom jedinice lokalne samouprave.

    Bliže uslove i način ostvarivanja i visinu jednokratne pomoći propisuje jedinica lokalne samouprave.

    Iznos jednokratne novčane pomoći ne može biti veći od prosečne zarade po zaposlenom u jedinici lokalne samouprave u mesecu koji prethodi mesecu u kome se vrši isplata.

    U budžetu Republike Srbije obezbeđuju se sredstva za dodelu jednokratne pomoći u slučajevima izuzetnog ugrožavanja životnog standarda velikog broja građana.

    O dodeli jednokratne pomoći iz stava 7. ovog člana odlučuje Vlada.

  3. Pola kuća u Zaječaru je prazno a on živi u kontejneru u park šumi.
    Takvi smo

  4. Centar za socialni rad nije nadlezan za socialni slucaj? Pa kako vas nije kolektivno sramota? I onda mi ca neko kaze Slovenci „samozivi sebicnjaci“. A SRB drzava sa najvecim socialnim razlikama u Evropi. A SLO na 2. mestu po najmanjim razlikama.

Ostavite komentar


Društvo

Od novembra u EU samo uz popunjen formular, a od sledeće godine plaćaće se i taksa: Koja su nova pravila za ulazak u EU? 10

Od novembra u EU samo uz popunjen formular, a od sledeće godine plaćaće se i taksa: Koja su nova pravila za ulazak u EU?

Od 10. novembra ove godine počeće da se koristi Sistem ulaska i izlaska u zemalje članice Evropske unije. To znači da će građani pre prelaska granice morati elektronski da popune formular u kojem će navesti svoje osnovne podatke. Od polovine naredne godine procedura će biti drugačija – građani će morati da traže dozvolu za boravak u EU. Vladimir Vlaho iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija objasnio je u razgovoru za RTS kako će to izgledati u praksi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. avgust i 1. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.