Zaječarci dočekali 2023. godinu uz koncert Alena Ademovića i vatromet 1Foto: M.S. / Danas

Veliki broj Zaječaraca dočekalo je Novu 2023. godinu na Trgu oslobođenja uz pesme Alena Ademovića, i vatromet.

Slavilo se se u centru Zaječara. Slavilo se po kafanama, kućama. Za sve one koji su bili u centru grada, organizovana je besplatna podela kuvane rakije, čaja i piva.

Tačno u ponoć, na zaječarskom skveru obratio se gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, i poručio “da uprkos onima koji ne ovole ovakva slavlja, grad će uvek organizovati ovakve proslave”.

“Veliko mi je zadovoljstvo što skoro dve decenije imam priliku da sa vama slavimo Novu godinu. Svim građanima, ali i gostima želim od srca srećnu Novu 2023. godinu. Neka vas Bog čuva, neka vam podari zdravlje, mir i spokoj u vašim domovima i porodicama. Večeras su ovde sa nama i oni koji kritikuju ovakve proslave, ali ja vam kažem, dok ja i moji saradnici vodimo ovaj grad, znaćemo kada je vreme da se veselimo, da organizujemo koncerte, da imamo kulturna leta, da imamo sve ono što normal svet ima, ali i da se trudimo da gradimo kao što smo sada krenuli”, poručio je Ničić i dodao “da budemo najbolji i lideri u Timočkoj krajini kao što smo bili, sviđalo se to nekom ili ne”.

Zaječarci dočekali 2023. godinu uz koncert Alena Ademovića i vatromet 2
Foto: M.S. / Danas

Ničić je najavio i javno obeležavanje Badnje večeri, nalaganjem badnjaka na skveru, zatim Pravoslavnu novu godinu, kao i Bogojavljanje i plivanje za časni krst.

Zatim je obišao i uručio prigodne poklone pripadnicima policije na Graničnom prelazu Vrška Čuka, a zatim i Vatrogasno spasilačkoj četi.

Ranije, zaječarski mališani uživali su tokom poslepodneva i večeri u novogodišnjoj čarloliji u okviru bogatog programa za decu u centru grada.

Zaječarci dočekali 2023. godinu uz koncert Alena Ademovića i vatromet 3
Foto: M. S. / Danas

Na gradskom Trgu odigrana je predstava zaječarskog teatra „Snežna kraljica i deda Mraz“ u kojoj igraju Nataša Petrović i Gabrijel Bećarević.

Predstavi koju su deca odlično prihvatila, predhodio je defile „Novogodišnji dečji maskenbal“ u kome su učestvovala deca iz svih gradskih vrtića, predvođena Deda Mrazovima i štulašima, priređena je predstava sa mađioničarima „Novogodišnja magija“, a  mališane su animirali odlični štulaši koji su podelili oko 500 novogodišnjih paketa  koje je obezbedio Grad Zaječar.

Takođe dodeljeno je 10 specijalnih nagrada deci koja su imala najkreativnije kostime na maskenbalu.

Zaječarci dočekali 2023. godinu uz koncert Alena Ademovića i vatromet 4
Foto: M. S. / Danas

Nikad bogatiji novogodišnji program pripremio je grad zaječar, sa svojim ustanovama: Turitičkom organizacijom, NPTK-CK „Zoran Radmilović“ i Narodnim muzejem.

Zaječarci dočekali 2023. godinu uz koncert Alena Ademovića i vatromet 5
Foto: M. S. / Danas

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari