Zaječarci uredili česmu, Komunalna inspekcija im uručila prekršajne prijave 1Foto: Uglješa Đuričković

Odbornik Zaokreta, opozicione grupacije u Skupštini Zaječara, Uglješa Đuričković, za Danas kaže da su mu pripadnici Komunalne milicije uručili prekršajni nalog da plati kaznu, jer je sa Zaječarcima iz naselja Kotlujevac sredio prostor o svom trošku oko česme poznatije pod nazivom “ Tri česme“.

Prema njegovim rečima, postavili su dve korpe pošto već duže vreme korpi nije bilo, počistili su oko česme i osvežili česmu u bojama u kojima je ona već bila.

„Dakle, ova vlast je toliko loša, ne samo da neće da radi i ulepša sredinu u kojoj Zaječarci žive, nego i svaki pokušaj građana da urade nešto korisno žele u korenu da saseku. Očigledno je da ovom režimu ne odgovara da građani sami sređuju svoj grad, jer onda ne mogu jednu kantu da plate 50.000 dinara u tako obezbede sebe i svoju familiju do šestog kolena“, objašnjava Đuričković.

On poziva građane da gde god vide bilo kakvu nepravilnost u gradu reaguju i prijave nadležnim inspekcijama, kako bi im dokazale iste da postupaju po zakonu uvek i da zakon važi za sve, a ne samo za građane.

„Mi ćemo da nastavimo da uređujemo grad kad već sama vlast to nije u stanju već 20 godina“, poručio je odbornik Đuričković.

Kontaktirali smo Komunalnu miliciju ali oni su kazali da ne mogu da daju izjave, dok iz Komunalne inspekcije su kazali za Danas da su postupili po Odluci grada gde je zabranjeno da druga lica rade na česmama.

„Prekršaj je iz člana 6 stav 1 tačka 5, o zaštiti arterskim česmama na teritoriji grada Zaječara“, kazali su iz Komunalne inspekcije.

Zaječarci sredili česmu pre sedam dana

Podsećamo, aktivisti su pre sedam dana na inicijativu jednog stanara tog dela Kotlujevca, ofarbali česmu, uklonili đubre, i postavili kante za smeće.

„Česmu smo oharbali, tj osvežili boje pošto se stara izgubila, i postavili smo kante da bi građani imali gde da odlažu smeće. Pozivamo sve građane da ne crtaju grafite po česmi i ne lome kante“, poručili su aktivisti pre sedam dana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari