– Predsednici opština Pirot i Kikinda Vladan Vasić i Ilija Vojinović izjavili su juče u Pirotu da će vrlo brzo zajedno predati inicijativu za promenu statusa obe opštine u grad Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić je rekao na konferenciji za novinare da su pre dve nedelje o istoj inicijativi razgovarali u Kikindi.

– Spaja nas ova ista inicijativa, a ima i mnogo sličnosti između Pirota i Kikinde, po broju stanovnika i strukturi privrede i po tome što su oba grada u pograničnom regionu. Nadamo se da će ova inicijativa koja nas je spojila biti iskorišćena da mnogo toga uradimo zajednički. Nadamo se da će to iskoristiti privrednici, sportisti i zaposleni u kulturi – rekao je Vasić, dodajući da očekuje da će posle predaje ove inicijative Ministarstvu za državnu upravu vrlo brzo ona doći na dnevni red Vlade i Skupštine.

Vasić je rekao da je jedan od razloga dolaska predsednika opštine Kikinda sa saradnicima u Pirot i obilazak Slobodne zone Pirot.

– I kikindska opština ima dosta izvoznički orijentisanu privredu, a nemaju slobodnu zonu i došli su da vide pozitivne efekte koje Zona ima na razvoj grada i regiona – kazao je Vasić. Predsednik opštine Kikinda Ilija Vojinović kaže da su Kikinda i Pirot jako slični, da su centri okruga i da postoji potreba da obe opštine dobiju status grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari