U Pirotu je preksinoć izvedena predstava „Dijalogom protiv nasilja“, u kojoj igraju polaznici škole glume pirotskog Narodnog pozorišta i najmlađi glumci pozorišta „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada.

Predstava je projekat pirotskog Udruženja građana „Vizija“, autor je glumac pirotskog pozorišta Aleksandar Radulović, a igra se na srpskom i bugarskom jeziku. Projekat je finansijski podržalo Ministarstvo omladine i sporta.

Predstava je letos bila na Pirotskom kulturnom letu, a sada je postava dopunjena sa još petoro mladih glumaca iz Dimitrovgrada.

– U saradnji sa „Vizijom“ nastao je projekat o temi koja je uvek aktuelna, jer statistike kažu da je svaka treća žena u Srbiji doživela nasilje u porodici. Verujem da će ova predstava nekome pomoći i otvoriti mu oči – kazao je Radulović.

Koordinator projektnih aktivnosti u Udruženju „Vizija“ Miloš Dinić kazao je da Udruženje predstavom želi da afirmiše škole glume, a istovremeno da promoviše toleranciju i međunacionalnu saradnju mladih iz ove dve opštine Pirotskog okruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari