Zajednički obrazovni program 1Foto: FoNet Zoran Mrđa

U Ambasadi Francuske u Srbiji danas su uručene diplome francusko-srpskog master programa iz kulturnog menadžmenta Univerziteta umetnosti u Beogradu i Univerziteta Lion.

Deset studenata diplomaca iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Španije i Kine dobilo je diplome koje su im uručili ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro i rector Univerziteta umetnosti Zoran Erić.
 
Taj master program okuplja studente iz Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Turske, ali i iz Francuske, Irske i Kine, saopštila je francuska ambasada.
 
Imam zadovoljstvo da vas ugostim kako bih podvukla snažnu francusko-srpsku univerzitetsku saradnju u oblastima culture u korist naših studenata, izjavila je ambasadorka Moro.
 
Zahvaljujući snažnoj i tesnoj vezi koja spaja Univerzitet umetnosti iz Beograda i Univerzitet Lion 2, više od dvadesetak studenata, ne samo iz Srbije već i iz čitave Evrope i Azije, svake godine ima priliku da pohađa jedan izvanredan studijski program, objasnila je Moro.
 
Srbija je uspela da ga, zbog njegove izuzetnosti i relevantnosti, nametne kao referencu u regionu u oblasti studija menadžmenta u kulturi, napomenula je Moro.
 
Takav uspeh je plod regionalne saradnje koja je neophodna i aktivna i koja ukazuje na sav značaj mobilnosti i otvorenosti prema drugom, istakla je Moro.
 
Ova svečanost dodele diploma za vas, dragi studenti, predstavlja trenutak radosti, krunu jednogodišnjeg studiranja koje vam otvara vrata budućnosti, poručila je Moro.
 
Na dodeli diploma su bile i koordinatorke programa Milena Dragićević-Šešić i Kamij Žitan, kao i Mohamed Ketat, predstavnik Univerzitetske agencije za frankofoniju za centralnu i istočnu Evropu.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari