Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić i generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) Đorđe Staničić potpisali su u Pirotu memorandum o saradnji između ove opštine i Stalne konferencije gradova i opština pod nazivom „Izgradnja kapaciteta lokalne samouprave Pirot za promociju i unapređenje privrednih potencijala opštine“.

– Imamo odličnu saradnju sa SKGO. Uticaj i ugled SKGO u krugovima donatora je veliki budući da je Stalna konferencija uspela da u proteklom periodu mnoge donatore privuče i usmeri ka opštinama koje su tako realizovale brojne projekte – kaže Vasić.

Očekujemo pomoć SKGO, a cilj je da se unaprede kapaciteti lokalne samouprave u privlačenju direktnih investicija i u promociji potencijala naše opštine – rekao je predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić.

Generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić rekao je da je Pirot jedna od opština koja s punim pravom može da se pohvali rezultatima koje je ostvarila.

– Ovaj projekat zajednički se realizuje sa Agencijom Ujedinjenih nacija za pomoć i razvoj (UNDP) i uz finansijsku pomoć Švedske razvojne agencije SIDA. U ovom projektu pored Pirota učestvuju i Užice, Osečina, Sombor, Golubac, Batočina, Barajevo i Zvezdara. To je način kako kroz ovaj projekat možemo da koristeći donatorska sredstva obezbedimo da se podigne kapacitet u ovoj oblasti – rekao je Staničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari