Zajedno: Besplatni udžbenici za svu decu, a ne samo beogradsku

Ostavite komentar


  1. Sajmovi, gondole, dva puta rađene pločice na Trgu Republike, stadioni, za Hram SS 14- 16 mliona€ je dato od 2013 do sada. Tolike pare za megalomniju i ( bapske priče i slepačke pjesme)prošlost, a uskraćuje se djeci- ono što je budućnost ove zemlje???

  2. Preselicemo,decu u BG,,sramota,dal drzava zna da ima u jednoj porodici gde se sloluje i do troje i vise dece samo za knjige im treba vise od 1000e,a ostalo ????Vratite zavod za udžbenike kao sto je nekad bilo ,,a izmišljene nove izdavače budi bog .

  3. Bitno je da Beograd ima sve i besplatne vrtice i knjige i jos puno toga a mi iz unutrasnjosti mozemo bez icega valjda su i ovo deca Srbije a tek deciji dodatak 3.500 .Kako ih nije sramota.

  4. Dečiji dodatak(na koji sva deca nemaju pravo)iznosi možda 3000 din,a komplet udžbenika za drugi razred sa lektirama preko 100 e??? I o tome se na TV-u ćuti ,a onda sveske ,osiguranje ,olovke ,pernice ….i onda se govori da je školovanje besplatno u Srbiji,dok je na zapadu,zaista besplatno sve i o tome se ćuti,jer se smatra kao normalna stvar ,kao i dečiji dodatak na koji svako dete ima pravo i najmanji dečiji dodatak iznosi 200 e????? Onda ne znam ko je ovde lud!!!!

  5. Jedna drzava a sto sistema… a sto se decijeg dodatka tice ,treba da sva deca primaju isti!

  6. Prvo će nama iz Vojvodine uzeti harač za budžet RS,a onda će nam vratiti na račun pokrajine šta ostane kad se Beograd za sve namiri,kao i do sad. Za BG trpeza,a za provinciju kao psima,mrvice i ako imamo sreće da padne koje parče tek da imamo tračak nade da će biti bolje.

  7. Tako je.Izgleda da je samo Beograd bitan.Ako se borite za bolju budnocnost Srbije,onda ne zaboravite da Srbija nije samo Beograd.

  8. E hvala bogu da se neko setio i dece iz provincije, sve uzese za Bg pa sad udaraju i po deci. Sramota…

  9. Sada će da se bune kada smo kupili udžbenike.Nije to ništa novo,i za vreme Đilasa su Beogradska deca dobijala besplatne udžbenike i to dva kompleta,jedan za školu ,jedan za kod kuće,da ne tegle knjige po prevozu,a ostalu decu ko šiša.Tako je i u porodilištima,mi moramo da nosimo pelene i vlažne maramice u porodilište,trudnice šetaju gologuze,nemaju ni posteljinu,a u BG su dobijali pakovanke pelena,dva kompleta kozmetike,torbu za presvlaku ,tetra pelene i ne mogu da se setim šta još,jer mi se drugo dete rodilo u BG pre 11 godina.Sada je stopirana prodaja knjiga u ostatku države ,dok se ne podmiri BG.Sramota.

  10. Zaboravio sam da pomenem i BG penzionere koji godinama primaju trinaestu penziju,dok ostali nemaju.

  11. Ja za dete peti razred nemam knjige samoxrana majka kako da kupim .Milos djordjevic glavna skola je Sveti sava mesto Toponica kod Knica.

  12. Sramota Srbije da samo deca u Beogradu imaju besplatne udzbenike, vrtice, po 10000 da pazare.
    Sram vas bilo.

  13. Bravo. Jbg samo Beogradjani su gradjani R. Srbije,a mi smo tu samo da placamo poreze i da nas jebete ko kako stigne. U nasoj drzavi samo penzioneri imaju privilegije i Beogradjani. A nasa deca ce da Vam cuvaju fotelje i guzice. More mrs svi u tri lepe,netrebaju mi Vasi udzbenici kupicu ih sama. Al tako i kad bide doslo do onog sto nas ceka neka penzioneri i Beogradjani vam cuvaju ledja. Znate dobro na sta mislim. Sramota. Bukvalno trrba da Vas bude stid. Pocevsi od Vucica,ministarke zdravlja,prosvete….i svih lopova njima slicnih.

  14. Da da dobili smo sve .. niste vi ne brinite.. ipak je budzet grada beograda najvazniji.. bezobrazluku nikad kraja..

  15. Stamota sta sta nasa deca gradjani drugog reda . Jel su deca u Beogradu bolja od nase dece . Treba sva deca da imaju besplatne udzbenike. Ako predsednik UO Postaksne stedionice ima dozvoljenu reprezentaciju 800.000,00 na mesecnom nivou puta 12 meseci knjige za decu pola Srbije. Ukinite reprezentacije i bacanje para direktorima i ostalima pa cete videti koliko para ostaje u Budzetu.

  16. Tako je a ne samo za knjide 2 dece 17.000 din a radis za minimalac 42.000 a gde je ostali pribor obuca odeca hrana racuni i td…..

  17. Bravo za inicijativu… nase 3.dete nema pravo na besplatne udzbenike, jer je nastarije dete zavrsilo visu skolu sa 21god.. mlad je presuzernik i placa porez ovoj drzavi a zato nase trece dete nije trece sete za sistem… sramota. Komplet knjiga za 1.raz smo olatili 7500, za 2.raz 8500din, za 3 raz. 9000din, za 4.raz 9600din i sad za 5.raz 18500din toliko o podeli besplatnih udzbenika.. sramota.

  18. Ima dece i van bga…a plate jos nize nego u bgu.knjige su preskupe a skolovanje navodno besplatno.

  19. Sve se kod nas plaća i knjige i zdravlje kad si bolestan ako nemaš para idi kući i čekaj a u skoli samo traže jos čija deca putuju a mesečna karta

  20. Sramota samo Beogratska deca a gde su ostala deca sram te nilo Sapicu ti si prvo koji stvara mrznju prema decom i pravis razliku i zato sutra kad se sretnu na eskurziji ili bilo gde bice mrznje izmedju njiha to ti pravis jez izmedju njih
    Nasi gradonacilnici nemaju para jel sav priliv para ide bas u Beograd i onda kolko kome podelite .Sramoza za sve nas za celu Srbiju al najvise tebe jel ti si doneo takvu odluku . Zreba biti covek za sve a ne deliti pogotovo decu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.