Zajedno: Dok se kriminalci i batinaši slobodno šetaju, vlast je uhapsila mirne građane 1Foto: Danas/Vojin Radovanović

Stranka Zajedno osudila je danas određivanje zatvorskih kazni za učesnike demonstracija protiv iskopavanja litijuma u Beogradu i ocenila da će tim potezom vlast samo izazvati još veći gnev kod građana.

„Dok se kriminalci i batinaši, slobodno šetaju i prolaze nekažnjeno, vlast je uhapsila mirne građane koji su samo koristili svoje ustavom garantovano pravo da javno iskažu stav o dešavanjima u Srbiji. Vi ste uhapsili decu ove zemlje, mladost i inteligenciju ove države, treba da vas bude sramota“, navela je stranka Zajedno u saopštenju.

Aktivista Ivan Bjelić osuđen je na 40 a Nikola Ristić i Jevđenije Julijan Dimitrijević na po 30 dana zatvora zbog kršenja javnog reda i mira, odnosno učešća u blokadi nakon protesta zbog iskopavanja litijuma održanog u subotu uveče.

Zajedno je dodala da bi vlast, policija i institucije morale biti u službi građana, a ne u službi „kriminalne i korumpirane partije i stranih kompanija koji zajedno gledaju samo svoj interes“.

„Hapšenjem nas nećete uplašiti, mi nismo kukavice kao vi! Pokušavate da nam otmete vazduh, zemlju, vodu i slobodu, ali nećete uspeti, ovo je borba za opstanak! Sto hiljada ljudi na protestu jasno je reklo da neće biti kopanja, naš cilj je jasan, naša borba se nastavlja“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari