Zakasnela pravda za sudiju koji je vratio pasoš Miškoviću

* Ivošević: Sudije su u strahu da se i njima ne desi nešto slično * Sudija Vučinić disciplinski sankcionisan zbog toga što je u javnosti branio svoju odluku da vrati pasoš Miroslavu Miškoviću
Visoki savet sudstva povukao javnu opomenu bivšem sudiji Višeg suda u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Sudija je radio po zakonu a ne nalogu, zato je kaznjen. Predmet sudjenja su bile "osnovane" sumnje u korupciju za koje nije bilo dokaza. S obzirom da je ceo slucaj ispolitizovan, politicari su zahtevali presudu iako nije bilo nikakvog osnova za nju. Sudija je ispao kolateralna steta i dokaz koliko je pravosudje pod uticajem politike. Bogatstvo Miroslava Miskovica, iako iritantno za vecinu napacenih gradjana ove zemlje, nije nikada trebalo da postane tema za pravosudje, makar ne bez dokaza da je nezakonito steceno. Zloupotreba pravosudja u politicke svrhe je prava tema za celo drustvo. Cinjenica da svaka, bas svaka, politicka garnitura koja zasedne na rukovodece pozicije u ovoj zemlji, koristi pravosudje za politicki obracun za neistomisljenicima i naravno ustupke za svoje saveznike u privredi, politici, prakticno svakoj oblasti drustva. Zato nam pravosudje nije nezavisno, ni slobodno, a svakako ni na usluzi gradjanima Srbije, vec malobrojnim mocnicima koji se rotiraju na njenim upravljackim pozicijama.
    A mi, gradjani, to sve placamo. Savrsen sistem za postojecu politicku ekipu koji su, ruku na srce, razvili i unapredili njihovi prethodnici. Zato ne mozemo ni bolje, ni jace, ni brze. Iako nas u to svakodnevno ubedjuju.

  2. Svi mi koji imamo veze sa pravnom strukom radujemo se sto je odbranjen princip slobodnog sudijskog uverenja. Cudno je da i najbolji pravnik generacije ne misli tako

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.