Zakon "šalje" direktore škola u penziju

Ministar prosvete Mladen Šarčević podseća škole da radni odnos nastavnika prestaje sa 65 godina života

Ostavite komentar


  1. Sve treba oterati u penziju koji su stekli uslov za nju! Direktori škola ionako ne rade ništa, a zamislite matorce koji sede u foteljama i odmaraju se!

  2. Zanima me koliko godina ima ovaj Šarčević ako još uvek radi u državnoj službi ili su političke ikebane zaštićene od primene zakona?

  3. Sramno, šta se u ovoj zemlji ne radi! Nezamenjivi kadrovi po školama stariji od 65 godina sada treba da budu zamenjeni novim nezamenjivim mlađim kadrovima koji su u međuvremenu stekli neophodne godine staža da budu direktori!

  4. Svake godine sve manje učenika- dece a sve više odeljenja i prosvetara. Po manjim mestima je nastavničko- profesorski posao elitni posai jer uz dopunske časove imaju tri pute neču zaradu od onih koji motaju kablove po stranim fabrikama i tajkunskim firmama. Nije nikakva novost da se po tim manjim mestima prodaje mesto u školi za hiljde evra. Velika je sramota da do sada nije prebrojana masa zaposlenih u školstvu i da se to krije. Takođe se krije da postoje fantomska odeljenja u mnogim školama. Prvo što treba ministar da uradi je da traži da svaka škola dostavi broj učenika i nastavnog kadra i pomoćnog kadra u poslednjih 5 godina i utrošena sredstva za LD po školama.

  5. Treba postovati zakon, ali sta je sa onim silnim penzionerima koji su zaposleni i mladjima zauzimaju mesta. Sta je sa KRKOBABICEM, penzionosanim policijskim generalom SIMICEM i njima slicnima koji iz istog izvora primaju i penziju i platu duzi niz godina. Do kada ce da vladaju dvojni arsini?

  6. Nikakav prosvetni zakon ne moze biti jaci od vec utvrdjenih zakonskih normi o uslovima za penzionisanje niti od Ustava koji ne dozvoljava diskriminaciju po bilo kojem osnovu a ovo bi bila diskriminacija "bednih uca" kao da su niza klasa u drustvu. A ministar nasao na kome ce da stedi, pa jedna plata onih krkobajatovica vredi koliko ovih 900 uciteljski, sramota. BRE!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.