Zakon štiti 150 direktora škola od penzije

Ministar prosvete rešen da uvede red u zbrinjavanje tehnoloških viškova

Ostavite komentar


  1. Kadar preko 65 godina treba da se penzionise u svim državnim institucijama i da se prave uslovi da se mladi uposljavaju. Ako su ti preko 65 godina toliko sposobni nek pokrenu privatni posao.

  2. U redu je kad su u pitanju tehnoloski viskovi,ali ono sto rade sindikati radi,kobajagi,ustede putnih troskova je pravo izivljavanje. Nastavnicima je ,naime, pruzena mogucnost da se priblize mestu stanovanja sto mnogi zloupotreblavaju, pa mnogi gube radna mesta. Ja se recimo prebacim u drugu ,blizu, skolu, onaj koji je do tada radio u toj skoli ostaje bez posla,a na moje mesto u prethodnoj mi skoli ,opet dolazi neko po meri direktora i sindikata. Tako da se muljanje nastavlja i to treba pod hitno zaustaviti.

  3. Eto sta su ostavili bivsi ministar prosvete ali i stari i novi ministar rada Vulin u amanet. Ministar Sarcevic nikako ne treba da kapitulira nego da natera ministra Vulina da promeni amandmanom taj nesrecni Zakon o radu i da ne dozvoli produzetak rada preko 65 godina ni pod kakvim uslovima jer svima je jasno da postoji hiperprodukcija mladih skolovanih kadrova koji traze posao bez uspeha! Niko nije nezamenljiv i nema oblasti u Srbiji gde nema mladih strucnih kadrova!

  4. Nezaposleni ucitelj trazi posao 20 godina, a nevidljiv za SU. Ministarstvo. Kome se zaliti, gde traziti posao? Direktorima dato diskreviono pravo zaposljavanja! A vecina se dobro okoristi, tj. Legalizacija korupcije. Vecina uz fotelju dobije i samolepljivi lepak.

  5. Pogadjajte kljucnu rec…. KADROVI pa uz to jos mladi i strucni, samo da nisu skolovani na nekom privatnom fakultetu u podrumu, to ne bi valjalo…. Mozda bi drzava trebala da razmisli o upisnim kvotama na pojedinim fakultetima, s obzirom na izumiranje nacije, a samim tim i nemogucnost da se deca uposle….. pre svega u obrazovnom sistemu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.